Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Pietari tarjoaa ikääntyneille asukkaille ympärivuorokautista palveluasumista viihtyisissä ja kodinomaisissa tiloissa. Hoivakoti Pietarissa on mahdollisuus myös lyhytaikaiseen asumiseen esimerkiksi putkiremontin tai omaishoitajan loman ajaksi. Pietarissa on neljä ryhmäkotia, Kuninkaan Tupa, Kuninkaan Toivo, Kuninkaan Tähti ja Kuninkaan Taika. Ryhmäkodeissa on yhteensä 66 asukaspaikkaa. Hoivakoti aloitti toimintansa Turun Länsikeskuksessa syksyllä 2008.

Lämminhenkinen arki

Pietari on asukkaille koti, jossa arkielämää ohjaa asukkaiden elämänhistoria, tavat ja tottumukset. Tavoitteena on tarjota laadullisesti ja sisällöllisesti korkeatasoista hoitoa ja hoivaa. Hoitotyön punainen lanka on asukkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Olennainen osa hoitotyötä on myös kuntouttava ja osallistava työote eli toiminta, jolla parannetaan tai ylläpidetään asukkaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Yhdessä hoidetaan arjen askareita iloisella mielellä.

Monella Pietarin asukkaalla on eriasteinen etenevä muistisairaus. Siksi henkilökunta on perehtynyt erityisesti muistihäiriöisten hoitotyöhön. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden perushoidosta, lääkehoidosta, ruoka-, siivous- ja vaatehuollosta sekä viriketoiminnasta. Yhteistyö asukkaiden omaisten ja läheisten kanssa on tärkeää. Pietarissa ei ole vierailuaikoja, vaan omaiset ja läheiset ovat aina tervetulleita!

Turvallinen koti

Hoivakodin tiloissa on huomioitu turvallisuus ja erityisesti muistihäiriöisten asukkaiden tarpeet. Tilat ovat avarat ja viihtyisät, ja värit piristävät arkea. Asukkaiden käytössä on myös iso, aidattu sisäpiha sekä tilava parveke ja terassi. Lähiympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Hoivakodin lähiympäristössä on runsaat palvelut, muun muassa apteekki, tavarataloja, parturikampaamoja, pankkipalvelut ja kirjastoauto. Julkiset liikennevälineet kulkevat aivan hoivakodin viereen.

Meille asumaan?

Voisiko Hoivakotimme olla sinun tai läheisesi uusi koti? Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Ota yhteyttä tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvien yhteystietojen avulla niin löydämme yhdessä sopivan ratkaisun!

Turussa palveluasumista tarjoavat myös Saga Kaskenniitty ja Saga Kaskenpuisto. Tutustu Saga-palvelutaloihin.