Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Aurinkoniitty tarjoaa tehostettua asumispalvelua ikäihmisille ja muistisairaille Ulvilassa. Vakituisen asumisen ohella hoivakoti tarjoaa lyhytaikaista hoivaa esimerkiksi omaishoidon vapaan ajaksi tai sairaalajakson jälkeen ennen kotiutumista. Aurinkoniityssä on lämminhenkinen koti 17 ikäihmiselle. Hoivakoti avattiin kesäkuussa 2014.

Turvallinen arki

Hoitotyö perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Tarkoituksena on säilyttää asukkaan olemassa oleva toimintakyky ja voimavarat mahdollisimman pitkään. Asukkaat osallistuvat arjessa tekemiseen, virike- ja harrastustuokioihin sekä muuhun yhteiseen toimintaan jaksamisen mukaan. Mukava yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta luovat asukkaiden toiveiden mukaisen arjen. Asukkaista huolehtii ympärivuorokautisesti ammattitaitoinen ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö.

Viihtyisä koti

Aurinkoniitty on tilava, valoisa ja ikäihmisten käyttöön suunniteltu rakennus. Jokaisella asukkaalla on käytössään tilava huone, jonka saa sisustaa mieleisekseen. Kaikkien huoneiden yhteydessä on oma suihkullinen wc. Yhteiskäytössä on tilava olohuone ja ruokailutila, jonka sydämenä on rajattu avokeittiö.  Yksikön pienempi oleskelutila on mukava tila vaikka omaisten ja asukkaan seurustelulle. Sauna on rakennettu esteettömäksi. Yhteistilojen kodinomaisilla sisustus- ja kalusteratkaisuilla tuetaan omatoimisuutta ja turvallisuutta. Ulkoilu on turvallista hoivakodin omalla sisäpihalla. Aurinkoniitty sijaitsee viihtyisällä alueella Ulvilassa, kaupungintaloa vastapäätä.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.