Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Esperi Hoivakoti Katriina tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista ensisijaisesti ikäihmisille ja muistisairaille. Hoivakodissa on 29 asukaspaikkaa. Katriina on turvallinen, lämminhenkinen ja viihtyisä koti silloin, kun asuminen ei enää onnistu omassa kodissa tai palveluasunnossa. Hoivakoti Katriina on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Kodin peruskorjaus ja laajennusosa valmistui 2016.

Lämminhenkinen arki

Katriinassa hoitotyötä ohjaa kuntouttava ja osallistava työote. Asukkaan omia voimavaroja tuetaan ja pyritään säilyttämään ne mahdollisimman pitkään. Lisäksi asukkaita kannustetaan osallistumaan harrastustoimintaan, yhdessäoloon ja arjessa tekemiseen. Asukkaiden toiveiden mukainen ja monipuolinen viriketoiminta tuovat päiviin mukavaa ohjelmaa. 

Turvallinen koti

Esperi Hoivakoti Katriina sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Ylöjärven Siivikkalassa, Vasamajärven rannalla. Katriina on viihtyisä koti, jonka sisustuksessa on huomioitu asukkaiden toiveet. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on turvallisuus ja esteettömyys. Omat huoneet saa halutessaan sisustaa mieleisekseen omilla tutuilla tavaroilla ja muistoesineillä. Kodin iso ja turvallinen piha-alue kutsuu viettämään aikaa ja mahdollistaa ulkoilun ympäri vuoden. 

Syksyllä 2016 hoivakodin tiloja uudistettiin ja samassa hoivakotiin valmistui 15-paikkainen laajennusosa.

Moniammatillinen henkilöstö

Hoivakoti Katriinan asukkaista huolehtii koulutettu ja moniammatillinen työyhteisö, johon kuuluu sairaanhoitajia, fysioterapeutti, monipuoliseen virikeohjaukseen perehtyneitä lähihoitajia sekä geriatrian erikoislääkäri. Henkilökunnan osaaminen mahdollistaa vaikeaakin muistihäiriötä sairastavan ja runsaasti apua tarvitsevan henkilön hoitamisen tarvittaessa elämän viime hetkiin asti. Henkilökunta huolehtii asukkaista ympärivuorokautisesti.

Asukkaaksi voi tulla hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana, palvelusetelillä tai itse maksaen.