Ruusut puupöydällä

Esperi kokemuksia

Hoiva- ja hoitokodeissamme asukas otetaan vastaan aina yksilönä ja omana ainutlaatuisena persoonana. Asukkaidemme hyvinvoinnista vastaa ammattitaitoinen ja kokenut henkilökuntamme. Jaamme alla muutamia asukkaidemme ja heidän läheistensä kokemuksia meillä asumisesta. Samalla olemme merkittävä työllistäjä Suomessa ja teemme yhteistyötä yli 200 kunnan kanssa. Alla myös työntekijämme ja yhteistyökumppanimme kertovat kokemuksia Esperistä työnantajana ja yhteistyökumppanina.
Hyväksythän markkinointievästeet sivuston vasemman alakulman evästerattaasta nähdäksesi sisällön.
Esperi Omenapihassa on validaatiomenetelmä käytossä.
Koulutamme 2000 hoivahenkilöä
validaatioon vuoteen 2025 mennessä
~ Katso video
Asukaslähtöistä elämää
Hoivakoti Omenapihassa muistisairaat asukkaat kohdataan tunnetasolla arvostavasti ja heille ollaan läsnä. Validaatio on vuorovaikutusmenetelmä, joka on ollut käytössä Hoivakoti Omenapihassa vuodesta 2007.
Suurimmat kiitokset Teppolan henkilökunnalle ja Päiville ottaessanne osaa suruumme äidin poisnukkumisen johdosta. Äidin muistotilaisuus teillä oli todella kaunis ja osaaottava tapahtuma. Emme kyllä osanneet odottaa vastaavaa.

Kiitos myös kuluneista 6,5 vuodesta, jotka äiti sai viettää Teppolan uudessa hoivakodissa ihanien ihmisten seurassa. Hän nautti siellä olosta ja selvästi koki myös itsensä tarpeelliseksi alkuaikoina, kun hän sai tehdä kaikenlaista ja myöhemmässä vaiheessa hän sai hyvää hoivaa omaan sairauteensa.
Eeva-Maija Kiljander, asukkaan omainen
Oulu
Kun äidilläni todettiin muistisairaus, meidän täytyi hakea palvelukotipaikkaa hänelle. Tutustuin Teppolaan, koska se oli minun asuntoni lähellä. Ystävällinen henkilökunta esitteli uusia, hyvin valoisia, avaria ja kodikkaan oloisia tiloja, joista tuli tunne, että äitini viihtyisi täällä. Ja äitini myös viihtyikin!
Leila Lunki, asukkaan omainen
Oulu

Henkilökunta on ammattitaitoista, huomaavaista ja henkilöstön yhteishenki on hyvä.  Eikä äitini tarvinnut olla yksin (kuten kotona), vaan kaikki apu oli saatavilla yöllä ja päivällä. Ohjelmaakin oli asukkaille ja aina jotain tekemistä, johon sai osallistua omien voimien mukaan - oli grillijuhlia, yhteisiä ulkoiluja, kahvihetkiä yms. Omaiset olivat aina tervetulleita, kävinkin vierailulla viikoittain. Yhteisissä omaistenilloissa käytiin myös läpi omaisten kanssa Teppolan asioita.

Hoito omassa huoneessa on todella hyvä asia, niin minä ainakin koin sen kun äitini voimat hiipuivat. Tuttu ympäristö, oma huone ja tutuksi tulleet hoitajat olivat tärkeää. Se antautuminen työhön näkyi hoitajien toimissa lähdön lähestyessä. Sari, Johanna ja Lea olitte vierelläni suuren surun kohdatessa. Päivi ja koko henkilökunta - KIITOS. Olette sydämessäni aina.

Olen kolmenkymmenen vuoden ajan nähnyt työssäni erilaisia palvelutaloja ja hoivakoteja. Kaksi niistä on noussut ylitse muiden. Toinen on Kuurojen Palvelusäätiön kuurojenkoti Åvik Hyvinkäällä ja toinen Lahdessa Esperi Hoivakoti Laune, jossa anoppini on asunut 2022 keväästä lähtien.

Kun Launeen oven avaa, tulvahtaa ensimmäisenä vastaan hoitajien lämpö ja ilo. Se heijastuu asukkaisiin ja omaisiin. Tunnen aina olevani lämpimästi tervetullut ja näen kuinka hoitajien suhtautuminen asukkaisiin on kunnioittavaa, välitöntä, huumorintajuista. Ikään kuin se olisi yksi iso perhe. Naisten hiuksia laitetaan kauniisti, kynsiä lakataan. Miehet ovat myös huolitellun näköisiä.

Launeen hoitajat viihtyvät asukkaiden parissa ja ovat kaikki sitoutuneet työhönsä. Tämän takia hoitajien vaihtuvuus on hyvin pientä. On hienoa, kuinka henkilökunta panostaa hoivakodin viikko-ohjelmaan ja järjestää erilaista toimintaa.

Vierailen hoivakodissa useita kertoja viikossa ja ilo pirskahtelee sisälläni aina sieltä lähtiessä. Jos minulla olisi valta päättää, valitsisin Launeen vuoden hoivakodiksi. ❤️
Rita Auroila, asukkaan läheinen
Lahti
Meillä on turvallinen olo siitä, että isämme viihtyy hyvin ja kokee olonsa turvalliseksi Teerimäessä.
Milla Koski, asukkaan omainen
Hämeenlinna
Muistisairas vaimoni Sirkka siirrettiin kunnan toimesta Hoivakoti Kanavarantaan tehostetun palveluasumisen yksikköön. Tuolloin Kanavarannan johtaja Mira-Susanna Uitto otti minuun yhteyttä ja kertoi hoivakodin ylimmän kerroksen vapaista vuokra-asunnoista, jotka on tarkoitettu ikäihmisille. Nyt asun 26 neliön yksiössä samassa rakennuksessa, jossa vaimoni. Käyn päivittäin vierailemassa hoivakodissa Sirkan luona, kun hän vielä tunnistaa minut. Onhan meillä yhteistä taivalta jo 66 vuotta takana.

Kanavarannassa henkilökunta on ystävällistä johtajasta lähtien. Mielestäni hoivakotiin on valikoitunut luonteeltaan ja kärsivällisyydeltään juuri oikeat ihmiset hoitajiksi ikäihmisten pariin. Kokonaisuudessaan Sirkka on saanut hyvää hoitoa Kanavarannassa.
Pauli Kuitunen 89v, asukkaan omainen
Omaisemme vietti viimeiset vuotensa Esperi Hoivakoti Teppolassa Oulunsalossa, jossa hänen tarvitsemansa hoito, hoiva ja huolenpito olivat ympäri vuorokauden asianmukaisesti saatavilla. Teppolan yhteisöllisyys ja ystävällinen ilmapiiri toivat omaisemme elämään paljon iloa, virikkeitä, tukea ja turvaa - juuri sellaista, jota muistisairas henkilö tarvitsee. Teppolan henkilökunta tekee työtään ammattitaidolla ja antaumuksella. Hoito ja huolenpito vaatii luottamuksellisuutta ja rehellisyyttä sekä kykyä tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Kaikki tämä on läsnä Hoivakoti Teppolassa. Suuri kiitos teille!
Ari Jääskelä, asukkaan omainen
Oulu
Etsin 90 vuoden molemmin puolin oleville vanhemmilleni muutaman kuukauden turvallista asuinvaihtoehtoa kodin putkiremontin ajaksi. Tehtävä tuntui aivan epätoivoiselta; ei ollut tilaa ja jos oli niin pieni huone oli kalustamaton ja vain yhdelle. Tilapäisasumiseen kahdelle ei tuntunut vaihtoehtoja olevan eikä kotikunnan palvelujen kautta vaihtoehtoa ollut tarjolla.

Sattumalta sain vinkin Lempäälän Esperistä, josta löytyi aivan upea uusi, tilava ja kauniisti ja käytännöllisesti kalustettu ja hyvin varusteltu, tilava yksiö. Yksiössä voi viettää aivan oman arjen mukaista elämää – ja sinne järjestyi helposti myös oma tv, josta voi katsoa itselle tärkeät ohjelmat. Palveluja oli mahdollisuus valita juuri vanhempieni tarpeiden mukaan, turvarannekkeesta päivittäisiin, ravitseviin aterioihin.

Henkilökunta on osoittautunut työnsä selvästi ilolla tekeväksi ja osaavaksi, ja saanut vanhemmiltani kehuja. Myös minulla on ollut ihanan helpottunut olo, kun tiedän heidän olevan hyvässä hoidossa – turvallisessa ”täysihoitolassa”, jossa on viikoittain myös kaikille yhteisiä, virkistäviä iltapäivän ohjelmallisia tuokioita. Heidän ensimmäisenä hoitopaikan kokemuksenaan tämä antaa valoisan kuvan tuleviin vuosiin.
Anne Laaksonen, asukkaan omainen
Olen ollut todella kiitollinen, että Hilda sai viettää viimeiset elinvuotensa niin ihanassa paikassa, Hoivakoti Teppolassa. Vieraillessani Teppolassa aistin aina henkilökunnasta, että he ovat kutsumusammatissaan - täällä vanhuksia arvostetaan. Myös saattohoito ja muistotilaisuus jättivät minulle kauniin muistijäljen.
Esa Väänänen, asukkaan omainen
Oulu
Tämä on ehdottomasti paras paikka äidilleni. Täällä on erinomainen hoito!
John Koivukangas, asukkaan omainen
Tampere
Koen olevani maailman onnekkain ihminen saatuani molemmat muistisairaat vanhempani ammattitaitoisen, ihanan henkilökunnan hoiviin Ainolaan. Jatkuva huoli vanhempieni hyvinvoinnista ja turvallisuudesta on vaihtunut päivittäisiin videopuheluihin ja iloisiin tapaamisiin tyytyväisten vanhempieni kanssa sekä tiiviiseen yhteydenpitoon vanhempiani hoitavan pätevän henkilökunnan kera. Tuskinpa lottovoittokaan tuntuisi paremmalta, kun asuu itse 500 kilometrin päässä vanhemmistaan ja on kykenemätön huolehtimaan heistä arjessa.
Virpi Matala, asukkaan omainen (äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori)
Tampere

Äitini pääsi Ainolaan noin vuosi sitten toukokuussa 2020 kesken koronaepidemian ja isäni tammikuussa 2021. Koronakaranteeniaika uudessa asuinpaikassa sujui molemmilla hämmästyttävän hyvin, kiitos vanhemmistani koko heidän hereilläoloaikansa huolehtineiden hoitajien. Alusta saakka myös meidän omaisten suhde kaikkiin Ainolan hoitajiin kehittyi läheiseksi ja luottamukselliseksi, koska henkilökunta johtajasta jokaiseen hoitajaan jaksoi keskustella, kuunnella ja kertoa omaisemme kuulumisia.

Omahoitajasysteemi on erinomainen, ja omahoitaja todella tuntee hoidokkinsa. Tämä todistettiin, kun ihana omahoitaja hankki joulumuistiaiset ja syntymäpäivälahjankin äidille toivomuksestamme. Tärkeintä onkin, että voi luottaa hoitohenkilökunnan olevan kiinnostunut vanhempiensa hyvinvoinnista ja huomaa heidän tekevän kaikkensa asukkaiden eteen, mikä ei aina ole toki helppoa tai mutkatonta muistisairaiden kanssa.

Ainolan henkilökunta on idearikasta ja osaavaa mutta myös vanhukset yksilöllisesti ja lämpimästi kohtaavaa. Tämän olen todennut videopuheluiden lisäksi Ainolasta lähetetyistä viesteistä ja valokuvista sekä vanhempieni puheista ja käytöksestä. Äitini halaa hoitajaa videopuhelun aikana, tanssii musiikista nauttien, esittelee iloisena lakattuja kynsiään ja pelaa tai ulkoilee kauniissa Ainolan puistossa. Isäni keilaa keskittyneesti, ulkoilee ja huhkii halustaan lumitöiden parissa terassilla, kahvittelee äidin kanssa ja seurustelee muiden asukkaiden kanssa tai katselee urheilua omassa rauhassaan. Yhteisöllisyys on onnistuneesti yhdistynyt yksilöllisiin mieltymyksiin, kun ihminen saa elää omannäköistään elämää myös hoitokodissa.

Vanhempieni vointi on sairauden etenemisestä huolimatta kohentunut Ainolan virikkeellisen toiminnan, ulkoilun, maittavan ruoan ja erinomaisen hoidon ansiosta. Vanhempani eivät ole haikailleet pois Ainolasta; toisinaan äitini on jopa liian kiireinen ja kiinnostunut Ainolan puuhista puhuakseen kovin pitkää videopuhelua kanssani. Tämä vanhempieni sitoutuminen Ainolan arkeen ja elämään on ehdottomasti Ainolalle kunniaksi, koska se kertoo hoitokodista tulleen todella heidän kotinsa.

Kunpa meille kaikille löytyisi aikanaan oma Ainola, jossa voisimme elää turvallista ja hyvää vanhuutta.

Mieheni on ollut omaishoitajan vapaat Esperin Palvelukeskus Kielossa sekä Hoivakoti Kanavarannan lyhytaikaisessa hoiva-asumisessa.

Kielon asukashuoneet sekä yhteistilat ovat kalustettu uusilla, kauniilla kalusteilla. Plussaa on myös se, että huoneista löytyy isot televisiot. Olen erityisesti Kielossa arvostanut henkilöstön avointa ja läheistä otetta. Byrokratiaa ei ole, energia on kohdennettu oikeisiin asioihin – läsnäoloon asukkaiden kanssa. Parhaiten hoivaa Kielossa kuvastaa se, että minun ei ole tarvinnut viedä miestäni sinne vastentahtoisesti ja hän on ollut positiivinen palatessaan.

Hoivakoti Kanavanranta on todella kaunis ja viihtyisä paikka, jossa mieheni on viihtynyt. Mieheni kertoi palatessa kotiin, että haluaa mennä Kanavarantaan jatkossakin ”hotellilomalle” ja oli kuulemma hoitajan kanssa käynyt myös katsomassa kanavaa eli ulkoilukin oli toteutunut hyvin lyhytaikaisen hoiva-asumisen aikana.

Jokainen omaishoitaja tietää, miten tärkeää on laadukas hoitopaikka ja minne omainen menee mielellään. Se on myös paras tae siitä, että myös omaishoitaja tuntee olevansa lomalla, kun ei tarvitse miettiä, miten oma läheinen voi hoitopaikassa. Minulla ja miehelläni on hyvä käsitys kaikista Esperin kodeista, missä mieheni on ollut vapaiden ajan. Koulutukseni ansiosta olen kriittinen ja tarkastelen hoivaa laajasti. Esperi kestää sen hyvin.
Seija Telaranta, asukkaan omainen (THM, lehtori, eläkkeellä)
Tampere
Hoivakoti Rantakylän Helmessä on ihania ja työlleen antautuvia työntekijöitä. Erityiskiitokset äitiäni hoitaville hoitajille sekä muulle henkilökunnalle. Liian vähän nämä hienot hoitajat saavat kiitosta työstään. Hatun nosto ja kukkakimppu heille ❤
Eija Maaranen, asukkaan omainen
Joensuu
Kiitos Villa Fredrikan henkilökunnalle äitini/anoppini hellästä hoidosta. Olette olleet ihmisiä, kuuntelijoita ja myötäeläneet mukana noin 90-vuotiaan vanhuksen sekä meidän omaisten mukana. Villa Fredrikassa jokainen asukas saa olla oma itsensä. Kun hoitajia koulutetaan ammattiin, niin jokaisen pitäisi käydä harjoittelemassa Villa Fredrikassa. Näin opittaisiin hoitotyöhön inhimillisyyttä ja kuuntelua.
Olen niin onnellinen, että pitkän etsimisen jälkeen löysimme Villa Fredrikan ja saimme läheisemme hellään hoitoonne. Lämmin kiitos!
Sirpa ja Erkki Ikäläinen, asukkaan omaiset
Hyvinkää
Joka vuosi Esperin koteihin muuttaa satoja asukkaita, jotka tarvitsevat elämäänsä tukea, hoivaa, hoitoa ja huolenpitoa. Jokainen on yksilö, jolla on omat toiveensa, tarpeensa ja tarinansa kerrottavana. Katso videolta asukas Paulin kokemuksia elämästä Esperin hoivakodissa. Klikkaa "lue kokemus".
Pauli, asukas
Haukipudas
Hyväksythän markkinointievästeet sivuston vasemman alakulman evästerattaasta nähdäksesi sisällön.
Äitini asui yksin omakotitalossa 97,5 vuotiaaksi ja toivoi, ettei koskaan ”joutuisi vanhusten taloon”. Sitten tuli kaatumisia ja niiden myötä kolme aivoinfarktia. Mikä neuvoksi? Onneksi löysimme juuri avattavan Esperi Pikisaaren. Huone sisustettiin palaksi omaa olohuonetta. Hoiva ja hoitajat ovat ihania. Tunnelmaa on riittänyt; jouluna leivottiin, Uutena vuotena skoolattiin. Joka kerta poistumme vierailultamme helpottuneina ja kiitollisina. Suosittelen lämpimästi.
Marjo Jalava, varatuomari
Turku
Vammaiset saavat hyvää hoitoa ja täällä Esperissä on tosi ammattitaitoisia, ystävällisiä ja auttavaisia hoitajia. Esperissä olevien asiakkaiden perheet ovat aina iloisia ja antavat paljon rakkautta heidän perheenjäsenilleen. Olen huomannut, että perheet tukevat ja rakastavat heidän lapsiaan. Olen oppinut niin paljon täällä Suomessa ja Esperissä. Vammaisten kanssa on hauska tehdä töitä, koska he ovat iloisia ja heillä on lämmin sydän. Olen iloinen, että on olemassa tällaisia paikkoja kuten Esperi ja olen todella kiitollinen, että olen saanut olla täällä työharjoittelussa!
Opiskelija Michele 20
Järvenpää
Olimme uuden tilanteen edessä, kun taloyhtiössämme alkoi putkiremontti. Kovan etsinnän ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme evakkoasumiseen Esperi Hoivakodissa. Emme tienneet, että tämän tyyppistä palvelua on edes olemassa. Ikävä yllätys oli remonttimme venyminen, mutta siitä huolimatta pystyimme sopimaan joustavasti asumisen kestosta, päivä kerrallaan. Ja saimmehan muutaman mukavan uuden ystävänkin hoivakodista, joihin olemme pitäneet myös myöhemmin yhteyttä.
Asukkaat Marjatta 75 ja Aulis 73
Lahti
Esperi on joustava yhteistyökumppani. Aika ajoin meillä tulee vastaan todella haastavia asiakkaita ja tarvitsemme sijoituspaikan kiireellisesti. Näissä tilanteissa Esperi on ollut apuna. Heillä on osaamista hoitaa hyvinkin vaativahoitoisia kuntoutujia.
Aikuissosiaalityöntekijä 52
Mikkeli
Esperistä olen saanut tarvitsemani tuen ja avun jokapäiväisen elämän askareisiin. Henkilökunta on ammattitaitoista ja tekee työtään suurella sydämellä. Vanheneminen täällä on yhtä juhlaa!
Asukas Mervi 79
Helsinki
Suuri ja lämmin kiitos teille! Paras työharjoitteluni tähän mennessä. Esperissä hommat toimivat, vanhukset saavat priimaa hoitoa ja hoivaa sekä työilmapiiri on hyvä. Teille on helppo ja kiva tulla työharjoitteluun! Henkilökunta koostuu ihan huikeista tehotytöistä ja – pojista. On ollut opettavaista ja äärimmäisen hienoa saada olla osa tätä tehotiimiä!
Opiskelija Timo 22
Oulu
Tahtoisimme sydämellisesti kiittää siitä hyvästä hoivasta ja hoidosta jonka olette antaneet rakkaallemme. Tuntui aina hyvältä tulla käymään Esperi Tilkassa ja yhtä hyvältä lähteä kotiin, koska tiesimme läheisemme olevan siellä turvassa.
Teidän ansiota on se, että saimme tehdä työuramme rauhassa loppuun ja sen jälkeen keskittyä lastenlastemme hoidossa avustamiseen.
Elämän alku- ja loppupää vaativat kärsivällistä rutiinien hoitamista. Aivan loppu kuitenkin sellaista osaamista, jota meillä ei ole. Erityiskiitos siitä, että läheisemme viimeisistä elopäivistä jäi meille valoisa muisto.
Toivon omaisten puolesta
Tämä on minun koti! Täällä asuvat kaikki kaverit ja yhdessä käydään keilaamassa.
Asukas Sanna 25
Järvenpää
Isoäitini vastusti pitkään ajatusta kotoaan pois muuttamisesta. Kuitenkin liikuntakyvyn heikennyttyä ja muistiongelmien alettua hänen elämisensä kotona ei enää tuntunut hänestä hyvältä. ”Kyllä tää on tylsää täällä kököttäminen”, hän sanoi usein kun kävin vierailemassa. Lopulta hän ei enää pärjännyt kotonaan ja alkoi pitkä pohdinta. Kun kaupunki näytti vihreää valoa muutolle, päätös syntyi. Isoäitini piristyi huomattavasti, kun sai seuraa ja vakituiset hoitohenkilöt pitämään hänestä huolta. Tuntuu siltä, kuin hänen muistikykynsäkin olisi taas palautunut hieman, kun ei tarvitse yksin olla!
Matti 35
Espoo
Työnantajana Esperi tarjoaa monia mahdollisuuksia. Erityisesti työkierto ja hyvät etenemismahdollisuudet uralla painoivat vaakakupissa, kun valitsin työnantajaa. Koska Esperi Koteja on valtakunnallisesti, edes muutto uudelle paikkakunnalle ei pelota. Tällöin työpaikka löytyy uudesta kotikunnasta.
Liisa 30
Kouvola
Esperi Hoivakodissa isän kelpaa asua. Iloiset hoitajat ottavat myös meidät omaiset aina lämmöllä vastaan.
Omainen 47
Ilmajoki
Ajatus äidin muutosta hoivakotiin tuntui ensin vaikealta. Kaikki on sujunut kuitenkin hienosti ja äiti viihtyy paremmin kuin hyvin.
Leena 66, Saarijärvi