Ruusut puupöydällä

Esperi kokemuksia

Hoiva- ja hoitokodeissamme asukas otetaan vastaan aina yksilönä ja omana ainutlaatuisena persoonana. Asukkaidemme hyvinvoinnista vastaa ammattitaitoinen ja kokenut henkilökuntamme. Jaamme alla muutamia asukkaidemme ja heidän läheistensä kokemuksia meillä asumisesta. Samalla olemme merkittävä työllistäjä Suomessa ja teemme yhteistyötä yli 200 kunnan kanssa. Alla myös työntekijämme ja yhteistyökumppanimme kertovat kokemuksia Esperistä työnantajana ja yhteistyökumppanina.
Esperi Omenapihassa on validaatiomenetelmä käytossä.
Koulutamme 2000 hoivahenkilöä
validaatioon vuoteen 2025 mennessä
~ Katso video
Asukaslähtöistä elämää
Hoivakoti Omenapihassa muistisairaat asukkaat kohdataan tunnetasolla arvostavasti ja heille ollaan läsnä. Validaatio on vuorovaikutusmenetelmä, joka on ollut käytössä Hoivakoti Omenapihassa vuodesta 2007.
Olen ollut todella kiitollinen, että Hilda sai viettää viimeiset elinvuotensa niin ihanassa paikassa, Hoivakoti Teppolassa. Vieraillessani Teppolassa aistin aina henkilökunnasta, että he ovat kutsumusammatissaan - täällä vanhuksia arvostetaan. Myös saattohoito ja muistotilaisuus, jättävät minulle kauniin muistijäljen.
Esa Väänänen, asukkaan omainen
Oulu
Tämä on ehdottomasti paras paikka äidilleni. Täällä on erinomainen hoito!
John Koivukangas, asukkaan omainen
Tampere
Teppolassa työskentelevät hoitajat tekevät vanhustyötä sydämellään ja vahvalla ammatillisella osaamisellaan. Teppolassa mahtava yhdessä tekemisen ja kehittämisen meininki ja työtä tehdään positiivisessa ja iloisessa ilmapiirissä, jolla on vaikutusta asukkaiden hyvinvointiin ja elämänlaatuun.
Oulun yliopiston GeroNursingCentre (GNC):n tiimi Sinikka, Heidi ja Kaisa
Oulu

Teppolan hoitajat käyttävät työssään kuntoutumista edistävän hoitotyön menetelmiä, kohtaavat ikääntyneet yksilöinä ja ovat kiinnostuneita tutustumaan myös vanhusten menneisyyteen, yksilöllisyyteen sekä omaisiin. Hoitajat ovat innostuneita oppimaan uutta sekä kehittämään ammattitaitoaan ja kehittämään yhdessä ikääntyneiden kuntoutumista edistävää hoitotyötä Teppolassa. Hoitajat työskentelevä selvästi kutsumusammatissaan ja kokevat olevansa oikealla alalla.

Esihenkilö johtaa kuntoutumista edistävän hoitotyön toimintamallin mukaista toimintaa ja innostaa sekä kannustaa hoitajia toteuttamaan omaa luovuuttaan ja ideoitaan asukkaiden toimintakyvyn ja elämänlaadun tukemiseksi ja edistämiseksi. Uusia täydennyskoulutuksia tarjotaan työnantajan puolesta työntekijöille ja yhdessä lisätään ja vahvistetaan osaamista.

Koen olevani maailman onnekkain ihminen saatuani molemmat muistisairaat vanhempani ammattitaitoisen, ihanan henkilökunnan hoiviin Ainolaan. Jatkuva huoli vanhempieni hyvinvoinnista ja turvallisuudesta on vaihtunut päivittäisiin videopuheluihin ja iloisiin tapaamisiin tyytyväisten vanhempieni kanssa sekä tiiviiseen yhteydenpitoon vanhempiani hoitavan pätevän henkilökunnan kera. Tuskinpa lottovoittokaan tuntuisi paremmalta, kun asuu itse 500 kilometrin päässä vanhemmistaan ja on kykenemätön huolehtimaan heistä arjessa.
Virpi Matala, asukkaan omainen (äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori)
Tampere

Äitini pääsi Ainolaan noin vuosi sitten toukokuussa 2020 kesken koronaepidemian ja isäni tammikuussa 2021. Koronakaranteeniaika uudessa asuinpaikassa sujui molemmilla hämmästyttävän hyvin, kiitos vanhemmistani koko heidän hereilläoloaikansa huolehtineiden hoitajien. Alusta saakka myös meidän omaisten suhde kaikkiin Ainolan hoitajiin kehittyi läheiseksi ja luottamukselliseksi, koska henkilökunta johtajasta jokaiseen hoitajaan jaksoi keskustella, kuunnella ja kertoa omaisemme kuulumisia.

Omahoitajasysteemi on erinomainen, ja omahoitaja todella tuntee hoidokkinsa. Tämä todistettiin, kun ihana omahoitaja hankki joulumuistiaiset ja syntymäpäivälahjankin äidille toivomuksestamme. Tärkeintä onkin, että voi luottaa hoitohenkilökunnan olevan kiinnostunut vanhempiensa hyvinvoinnista ja huomaa heidän tekevän kaikkensa asukkaiden eteen, mikä ei aina ole toki helppoa tai mutkatonta muistisairaiden kanssa.

Ainolan henkilökunta on idearikasta ja osaavaa mutta myös vanhukset yksilöllisesti ja lämpimästi kohtaavaa. Tämän olen todennut videopuheluiden lisäksi Ainolasta lähetetyistä viesteistä ja valokuvista sekä vanhempieni puheista ja käytöksestä. Äitini halaa hoitajaa videopuhelun aikana, tanssii musiikista nauttien, esittelee iloisena lakattuja kynsiään ja pelaa tai ulkoilee kauniissa Ainolan puistossa. Isäni keilaa keskittyneesti, ulkoilee ja huhkii halustaan lumitöiden parissa terassilla, kahvittelee äidin kanssa ja seurustelee muiden asukkaiden kanssa tai katselee urheilua omassa rauhassaan. Yhteisöllisyys on onnistuneesti yhdistynyt yksilöllisiin mieltymyksiin, kun ihminen saa elää omannäköistään elämää myös hoitokodissa.

Vanhempieni vointi on sairauden etenemisestä huolimatta kohentunut Ainolan virikkeellisen toiminnan, ulkoilun, maittavan ruoan ja erinomaisen hoidon ansiosta. Vanhempani eivät ole haikailleet pois Ainolasta; toisinaan äitini on jopa liian kiireinen ja kiinnostunut Ainolan puuhista puhuakseen kovin pitkää videopuhelua kanssani. Tämä vanhempieni sitoutuminen Ainolan arkeen ja elämään on ehdottomasti Ainolalle kunniaksi, koska se kertoo hoitokodista tulleen todella heidän kotinsa.

Kunpa meille kaikille löytyisi aikanaan oma Ainola, jossa voisimme elää turvallista ja hyvää vanhuutta.

Mieheni on ollut omaishoitajan vapaat Esperin Palvelukeskus Kielossa sekä Hoivakoti Kanavarannan lyhytaikaisessa hoiva-asumisessa.

Kielon asukashuoneet sekä yhteistilat ovat kalustettu uusilla, kauniilla kalusteilla. Plussaa on myös se, että huoneista löytyy isot televisiot. Olen erityisesti Kielossa arvostanut henkilöstön avointa ja läheistä otetta. Byrokratiaa ei ole, energia on kohdennettu oikeisiin asioihin – läsnäoloon asukkaiden kanssa. Parhaiten hoivaa Kielossa kuvastaa se, että minun ei ole tarvinnut viedä miestäni sinne vastentahtoisesti ja hän on ollut positiivinen palatessaan.

Hoivakoti Kanavanranta on todella kaunis ja viihtyisä paikka, jossa mieheni on viihtynyt. Mieheni kertoi palatessa kotiin, että haluaa mennä Kanavarantaan jatkossakin ”hotellilomalle” ja oli kuulemma hoitajan kanssa käynyt myös katsomassa kanavaa eli ulkoilukin oli toteutunut hyvin lyhytaikaisen hoiva-asumisen aikana.

Jokainen omaishoitaja tietää, miten tärkeää on laadukas hoitopaikka ja minne omainen menee mielellään. Se on myös paras tae siitä, että myös omaishoitaja tuntee olevansa lomalla, kun ei tarvitse miettiä, miten oma läheinen voi hoitopaikassa. Minulla ja miehelläni on hyvä käsitys kaikista Esperin kodeista, missä mieheni on ollut vapaiden ajan. Koulutukseni ansiosta olen kriittinen ja tarkastelen hoivaa laajasti. Esperi kestää sen hyvin.
Seija Telaranta, asukkaan omainen (THM, lehtori, eläkkeellä)
Tampere
Hoivakoti Rantakylän Helmessä on ihania ja työlleen antautuvia työntekijöitä. Erityiskiitokset äitiäni hoitaville hoitajille sekä muulle henkilökunnalle. Liian vähän nämä hienot hoitajat saavat kiitosta työstään. Hatun nosto ja kukkakimppu heille ❤
Eija Maaranen, asukkaan omainen
Joensuu
Kiitos Villa Fredrikan henkilökunnalle äitini/anoppini hellästä hoidosta. Olette olleet ihmisiä, kuuntelijoita ja myötäeläneet mukana noin 90-vuotiaan vanhuksen sekä meidän omaisten mukana. Villa Fredrikassa jokainen asukas saa olla oma itsensä. Kun hoitajia koulutetaan ammattiin, niin jokaisen pitäisi käydä harjoittelemassa Villa Fredrikassa. Näin opittaisiin hoitotyöhön inhimillisyyttä ja kuuntelua.
Olen niin onnellinen, että pitkän etsimisen jälkeen löysimme Villa Fredrikan ja saimme läheisemme hellään hoitoonne. Lämmin kiitos!
Sirpa ja Erkki Ikäläinen, asukkaan omaiset
Hyvinkää
Joka vuosi Esperin koteihin muuttaa satoja asukkaita, jotka tarvitsevat elämäänsä tukea, hoivaa, hoitoa ja huolenpitoa. Jokainen on yksilö, jolla on omat toiveensa, tarpeensa ja tarinansa kerrottavana. Katso videolta asukas Paulin kokemuksia elämästä Esperin hoivakodissa. Klikkaa "lue kokemus".
Pauli, asukas
Haukipudas
Äitini asui yksin omakotitalossa 97,5 vuotiaaksi ja toivoi, ettei koskaan ”joutuisi vanhusten taloon”. Sitten tuli kaatumisia ja niiden myötä kolme aivoinfarktia. Mikä neuvoksi? Onneksi löysimme juuri avattavan Esperi Pikisaaren. Huone sisustettiin palaksi omaa olohuonetta. Hoiva ja hoitajat ovat ihania. Tunnelmaa on riittänyt; jouluna leivottiin, Uutena vuotena skoolattiin. Joka kerta poistumme vierailultamme helpottuneina ja kiitollisina. Suosittelen lämpimästi.
Marjo Jalava, varatuomari
Turku
Vammaiset saavat hyvää hoitoa ja täällä Esperissä on tosi ammattitaitoisia, ystävällisiä ja auttavaisia hoitajia. Esperissä olevien asiakkaiden perheet ovat aina iloisia ja antavat paljon rakkautta heidän perheenjäsenilleen. Olen huomannut, että perheet tukevat ja rakastavat heidän lapsiaan. Olen oppinut niin paljon täällä Suomessa ja Esperissä. Vammaisten kanssa on hauska tehdä töitä, koska he ovat iloisia ja heillä on lämmin sydän. Olen iloinen, että on olemassa tällaisia paikkoja kuten Esperi ja olen todella kiitollinen, että olen saanut olla täällä työharjoittelussa!
Opiskelija Michele 20
Järvenpää
Olimme uuden tilanteen edessä, kun taloyhtiössämme alkoi putkiremontti. Kovan etsinnän ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme evakkoasumiseen Esperi Hoivakodissa. Emme tienneet, että tämän tyyppistä palvelua on edes olemassa. Ikävä yllätys oli remonttimme venyminen, mutta siitä huolimatta pystyimme sopimaan joustavasti asumisen kestosta, päivä kerrallaan. Ja saimmehan muutaman mukavan uuden ystävänkin hoivakodista, joihin olemme pitäneet myös myöhemmin yhteyttä.
Asukkaat Marjatta 75 ja Aulis 73
Lahti
Esperi on joustava yhteistyökumppani. Aika ajoin meillä tulee vastaan todella haastavia asiakkaita ja tarvitsemme sijoituspaikan kiireellisesti. Näissä tilanteissa Esperi on ollut apuna. Heillä on osaamista hoitaa hyvinkin vaativahoitoisia kuntoutujia.
Aikuissosiaalityöntekijä 52
Mikkeli
Esperistä olen saanut tarvitsemani tuen ja avun jokapäiväisen elämän askareisiin. Henkilökunta on ammattitaitoista ja tekee työtään suurella sydämellä. Vanheneminen täällä on yhtä juhlaa!
Asukas Mervi 79
Helsinki
Suuri ja lämmin kiitos teille! Paras työharjoitteluni tähän mennessä. Esperissä hommat toimivat, vanhukset saavat priimaa hoitoa ja hoivaa sekä työilmapiiri on hyvä. Teille on helppo ja kiva tulla työharjoitteluun! Henkilökunta koostuu ihan huikeista tehotytöistä ja – pojista. On ollut opettavaista ja äärimmäisen hienoa saada olla osa tätä tehotiimiä!
Opiskelija Timo 22
Oulu
Tahtoisimme sydämellisesti kiittää siitä hyvästä hoivasta ja hoidosta jonka olette antaneet rakkaallemme. Tuntui aina hyvältä tulla käymään Esperi Tilkassa ja yhtä hyvältä lähteä kotiin, koska tiesimme läheisemme olevan siellä turvassa.
Teidän ansiota on se, että saimme tehdä työuramme rauhassa loppuun ja sen jälkeen keskittyä lastenlastemme hoidossa avustamiseen.
Elämän alku- ja loppupää vaativat kärsivällistä rutiinien hoitamista. Aivan loppu kuitenkin sellaista osaamista, jota meillä ei ole. Erityiskiitos siitä, että läheisemme viimeisistä elopäivistä jäi meille valoisa muisto.
Toivon omaisten puolesta
Tämä on minun koti! Täällä asuvat kaikki kaverit ja yhdessä käydään keilaamassa.
Asukas Sanna 25
Järvenpää
Isoäitini vastusti pitkään ajatusta kotoaan pois muuttamisesta. Kuitenkin liikuntakyvyn heikennyttyä ja muistiongelmien alettua hänen elämisensä kotona ei enää tuntunut hänestä hyvältä. ”Kyllä tää on tylsää täällä kököttäminen”, hän sanoi usein kun kävin vierailemassa. Lopulta hän ei enää pärjännyt kotonaan ja alkoi pitkä pohdinta. Kun kaupunki näytti vihreää valoa muutolle, päätös syntyi. Isoäitini piristyi huomattavasti, kun sai seuraa ja vakituiset hoitohenkilöt pitämään hänestä huolta. Tuntuu siltä, kuin hänen muistikykynsäkin olisi taas palautunut hieman, kun ei tarvitse yksin olla!
Matti 35
Espoo
Työnantajana Esperi tarjoaa monia mahdollisuuksia. Erityisesti työkierto ja hyvät etenemismahdollisuudet uralla painoivat vaakakupissa, kun valitsin työnantajaa. Koska Esperi Koteja on valtakunnallisesti, edes muutto uudelle paikkakunnalle ei pelota. Tällöin työpaikka löytyy uudesta kotikunnasta.
Liisa 30
Kouvola
Esperi Hoivakodissa isän kelpaa asua. Iloiset hoitajat ottavat myös meidät omaiset aina lämmöllä vastaan.
Omainen 47
Ilmajoki
Ajatus äidin muutosta hoivakotiin tuntui ensin vaikealta. Kaikki on sujunut kuitenkin hienosti ja äiti viihtyy paremmin kuin hyvin.
Leena 66, Saarijärvi