Ruusut puupöydällä

Esperi kokemuksia

Hoiva- ja hoitokodeissamme asukas otetaan vastaan aina yksilönä ja omana ainutlaatuisena persoonana. Asukkaidemme hyvinvoinnista vastaa ammattitaitoinen ja kokenut henkilökuntamme. Jaamme alla muutamia asukkaidemme ja heidän läheistensä kokemuksia meillä asumisesta. Samalla olemme merkittävä työllistäjä Suomessa ja teemme yhteistyötä yli 200 kunnan kanssa. Alla myös työntekijämme ja yhteistyökumppanimme kertovat kokemuksia Esperistä työnantajana ja yhteistyökumppanina.
Asukas Pinjata Esperi Koti Narikassa.
Minun
tapani kommunikoida
~ Katso video
Minun tapani kommunikoida
Puhevammalla tarkoitetaan vaikeutta ymmärtää tai tuottaa puhetta niin hyvin kuin arjen vuorovaikutuksen sujumiseksi olisi tarpeen. Videolla voit tutustua Pinjatan tapaan kommunikoida Esperi Koti Narikassa.
Joka vuosi Esperin koteihin muuttaa satoja asukkaita, jotka tarvitsevat elämäänsä tukea, hoivaa, hoitoa ja huolenpitoa. Jokainen on yksilö, jolla on omat toiveensa, tarpeensa ja tarinansa kerrottavana. Katso videolta asukas Paulin kokemuksia elämästä Esperin hoivakodissa. Klikkaa "lue kokemus".
Pauli, asukas
Haukipudas
Äitini asui yksin omakotitalossa 97,5 vuotiaaksi ja toivoi, ettei koskaan ”joutuisi vanhusten taloon”. Sitten tuli kaatumisia ja niiden myötä kolme aivoinfarktia. Mikä neuvoksi? Onneksi löysimme juuri avattavan Esperi Pikisaaren. Huone sisustettiin palaksi omaa olohuonetta. Hoiva ja hoitajat ovat ihania. Tunnelmaa on riittänyt; jouluna leivottiin, Uutena vuotena skoolattiin. Joka kerta poistumme vierailultamme helpottuneina ja kiitollisina. Suosittelen lämpimästi.
Marjo Jalava, varatuomari
Turku
Vammaiset saavat hyvää hoitoa ja täällä Esperissä on tosi ammattitaitoisia, ystävällisiä ja auttavaisia hoitajia. Esperissä olevien asiakkaiden perheet ovat aina iloisia ja antavat paljon rakkautta heidän perheenjäsenilleen. Olen huomannut, että perheet tukevat ja rakastavat heidän lapsiaan. Olen oppinut niin paljon täällä Suomessa ja Esperissä. Vammaisten kanssa on hauska tehdä töitä, koska he ovat iloisia ja heillä on lämmin sydän. Olen iloinen, että on olemassa tällaisia paikkoja kuten Esperi ja olen todella kiitollinen, että olen saanut olla täällä työharjoittelussa!
Opiskelija Michele 20
Järvenpää
Olimme uuden tilanteen edessä, kun taloyhtiössämme alkoi putkiremontti. Kovan etsinnän ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme evakkoasumiseen Esperi Hoivakodissa. Emme tienneet, että tämän tyyppistä palvelua on edes olemassa. Ikävä yllätys oli remonttimme venyminen, mutta siitä huolimatta pystyimme sopimaan joustavasti asumisen kestosta, päivä kerrallaan. Ja saimmehan muutaman mukavan uuden ystävänkin hoivakodista, joihin olemme pitäneet myös myöhemmin yhteyttä.
Asukkaat Marjatta 75 ja Aulis 73
Lahti
Esperi on joustava yhteistyökumppani. Aika ajoin meillä tulee vastaan todella haastavia asiakkaita ja tarvitsemme sijoituspaikan kiireellisesti. Näissä tilanteissa Esperi on ollut apuna. Heillä on osaamista hoitaa hyvinkin vaativahoitoisia kuntoutujia.
Aikuissosiaalityöntekijä 52
Mikkeli
Esperistä olen saanut tarvitsemani tuen ja avun jokapäiväisen elämän askareisiin. Henkilökunta on ammattitaitoista ja tekee työtään suurella sydämellä. Vanheneminen täällä on yhtä juhlaa!
Asukas Mervi 79
Helsinki
Suuri ja lämmin kiitos teille! Paras työharjoitteluni tähän mennessä. Esperissä hommat toimivat, vanhukset saavat priimaa hoitoa ja hoivaa sekä työilmapiiri on hyvä. Teille on helppo ja kiva tulla työharjoitteluun! Henkilökunta koostuu ihan huikeista tehotytöistä ja – pojista. On ollut opettavaista ja äärimmäisen hienoa saada olla osa tätä tehotiimiä!
Opiskelija Timo 22
Oulu
Tahtoisimme sydämellisesti kiittää siitä hyvästä hoivasta ja hoidosta jonka olette antaneet rakkaallemme. Tuntui aina hyvältä tulla käymään Esperi Tilkassa ja yhtä hyvältä lähteä kotiin, koska tiesimme läheisemme olevan siellä turvassa.
Teidän ansiota on se, että saimme tehdä työuramme rauhassa loppuun ja sen jälkeen keskittyä lastenlastemme hoidossa avustamiseen.
Elämän alku- ja loppupää vaativat kärsivällistä rutiinien hoitamista. Aivan loppu kuitenkin sellaista osaamista, jota meillä ei ole. Erityiskiitos siitä, että läheisemme viimeisistä elopäivistä jäi meille valoisa muisto.
Toivon omaisten puolesta
Tämä on minun koti! Täällä asuvat kaikki kaverit ja yhdessä käydään keilaamassa.
Asukas Sanna 25
Järvenpää
Isoäitini vastusti pitkään ajatusta kotoaan pois muuttamisesta. Kuitenkin liikuntakyvyn heikennyttyä ja muistiongelmien alettua hänen elämisensä kotona ei enää tuntunut hänestä hyvältä. ”Kyllä tää on tylsää täällä kököttäminen”, hän sanoi usein kun kävin vierailemassa. Lopulta hän ei enää pärjännyt kotonaan ja alkoi pitkä pohdinta. Kun kaupunki näytti vihreää valoa muutolle, päätös syntyi. Isoäitini piristyi huomattavasti, kun sai seuraa ja vakituiset hoitohenkilöt pitämään hänestä huolta. Tuntuu siltä, kuin hänen muistikykynsäkin olisi taas palautunut hieman, kun ei tarvitse yksin olla!
Matti 35
Espoo
Työnantajana Esperi tarjoaa monia mahdollisuuksia. Erityisesti työkierto ja hyvät etenemismahdollisuudet uralla painoivat vaakakupissa, kun valitsin työnantajaa. Koska Esperi Koteja on valtakunnallisesti, edes muutto uudelle paikkakunnalle ei pelota. Tällöin työpaikka löytyy uudesta kotikunnasta.
Liisa 30
Kouvola
Esperi Hoivakodissa isän kelpaa asua. Iloiset hoitajat ottavat myös meidät omaiset aina lämmöllä vastaan.
Omainen 47
Ilmajoki
Ajatus äidin muutosta hoivakotiin tuntui ensin vaikealta. Kaikki on sujunut kuitenkin hienosti ja äiti viihtyy paremmin kuin hyvin.
Leena 66, Saarijärvi