Eeva Ketola aloittaa Esperin laatujohtajana

17.3.2020

Lääketieteen tohtori, eMBA Eeva Ketola on nimitetty Esperi-konsernin uudeksi laatujohtajaksi. Laatujohtaja vastaa konsernitasoisesta laadun kehittämisestä ja kaikista siihen liittyvistä toimista.

”Esperin strategiset painopisteet ovat laatu ja henkilöstö. Eevan pitkä kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisesta sekä laadun kehittämisestä on meille erittäin arvokasta. Haavoittuvaa asukasryhmää hoidettaessa lääketieteellinen hoivan laatu on aina hyvin tärkeää, ja erityisesti nyt koronaepidemian aikana.”, sanoo toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

”Toivotan Eevan lämpimästi tervetulleeksi Esperille. Eeva Ketolan erityisosaaminen on meille erinomainen lisä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Eeva aloittaa Esperin koronaryhmän lääkinnällisessä johdossa pika-aikataululla ja tulee osana ryhmää vastaamaan henkilöstön ja asukkaiden turvallisuudesta epidemian aikana.”, sanoo henkilöstöjohtaja Maria Pajamo.

Eeva Ketolalla on useiden vuosien kokemus laadun kehittämisestä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Viimeksi hän on toiminut Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksella ja vastannut sosiaali- ja terveydenhuollon tietojohtamisen kehityshankkeesta sekä ollut mukana mm. kansallisen laaturekisterityön käynnistämisessä.  

Tätä ennen Eeva Ketola toimi usean vuoden ajan Järvenpään kaupungin johtajalääkärinä ja vastasi muutosjohtamisesta erilaisissa soteen liittyvissä hankkeissa. Lisäksi Eeva Ketolalla on pitkä kokemus organisaation muutokseen ja kehittämiseen liittyvistä hankkeista erityisesti tiedolla johtamisesta ja henkilöstön kytkemisestä palvelujen kehitystyöhön (LEAN, fasilitointi, palvelumuotoilu, digitaalisten palvelujen hyödyntäminen ja niiden kehittäminen).

Eeva Ketola aloittaa tehtävässään viimeistään 1.4.2020 ja raportoi toimitusjohtaja Stefan Wentjärvelle. Esperin aikaisempi laatujohtaja Arne Köhler siirtyi vuoden alussa Ikäihmisten palveluista vastaavaksi liiketoimintajohtajaksi.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: puh. 010 408 7000 tai media(at)esperi.fi.