Ensimmäiset asiakkaat muuttivat uuteen kehitysvammaisten kotiin Kajaanissa

16.5.2018

Esperi Care avasi eilen uuden, kehitysvammapalvelun asiakkaille tarkoitetun kotinsa ovet.

Suksikadulle, Rostovinpuiston kulmaan on avautunut Esperi Koti Puistola, joka tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista tai kevyempää tukiasumista 15:lle kehitysvammapalvelun asiakkaalle. Ensimmäiset asukkaat muuttivat tänään sisään ja loppukevään aikana kotiin odotetaan lisää asukkaita. Kodin ollessa täynnä, tulee toiminta työllistämään yli 10 uutta sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Jokaisella asukkaalla on oma, 20 - 26 neliömetrin asunto, jonka voi sisustaa haluamallaan tavalla. Tämän lisäksi asukkaiden käytössä ovat yhteiset oleskelutilat sekä suojaisa piha.

Toiminnassa on tärkeää mahdollistaa asukkaille itsenäinen elämä, turvallisessa ympäristössä ja alan ammattilaisten tukemana”, sanoo Esperin kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist.

Aistihuone tukemaan asukkaiden yksilöllistä terapiaa

Asukkaiden yksilöllisen terapian tueksi käyttöön otetaan uusi Haltija Groupin SHX aistihuone. Täysin ohjatun aistihuoneen avulla asukkaille luodaan terapeuttinen ja elämyksiä tuottava ympäristö, jossa aististimulaation määrä ja luonne valitaan aina käyttäjien yksilöllisen tarpeen mukaan. Sama tila taipuu ohjaajan valinnoista riippuen joko rauhoittavaksi tai aktivoivaksi ympäristöksi.

”Aistihuoneet ovat turvallisia ja helposti käytettäviä tiloja, jotka edistävät kommunikointia ja rohkaisevat käyttäjiä kokeilemaan, yrittämään uusia asioita tai vaikka heittäytymään seikkailuun mukaan”, kertoo Haltijan tuotepäällikkö Ari Pohjanmaa, ja lisää: “Aistihuoneen virike- ja elämysympäristöstä hyötyvät kaikki vauvasta vaariin, mutta erityisesti siitä hyötyvät eriasteisesti kehitysvammaiset ja autistiset henkilöt sekä muistisairaat vanhukset.”

Aistihuone on ensimmäinen laatuaan meillä Esperillä ja odotukset ovat tottakai korkealla. Tällainen uusi teknologia mahdollistaa elämyksellisen kokemuksen niille, joille sitä on normaalioloissa vaikea turvallisesti tuottaa. Toivotammekin kaikki tervetulleeksi tutustumaan kotimme toimintaan”, Rosqvist toteaa.

Lisätietoja:
Esperi Care, kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist, tomi.rosqvist@esperi.fi, p. 040 527 2099
Haltija Group, tuotepäällikkö Ari Pohjanmaa, ari.pohjanmaa@haltija.fi, p. 040 560 0633