​Esperi Care ei tavoittele euronkaan säästöä hoiva-avustajien kouluttamisella

6.3.2019

​Esperi Care kertoi 5.3.2019 käynnistävänsä huhtikuussa hoiva-avustajan kouluttamisen yhteistyössä ulkopuolisen koulutuksen järjestäjän kanssa. Hoiva-avustajan koulutus on lähihoitajan opintoihin valmistava koulutus. Avaus on tyrmätty Tehyn suunnalta “manööverinä” ja “osaamisen alennusmyyntinä”.

Esperi Care haluaa nyt tarkentaa asiaa ja vastata ammattiliittojen huoleen.

“Kaikki tietävät, että laadukas hoiva ei ole mahdollista, jos ei ole riittävästi osaajia. Hoiva-ala kärsii työvoimapulasta, ja olemme osaltamme miettineet, miten voisimme alalle hakeutumista edistää. Hoiva-avustajien koulutus on yksi vastaus tähän”, toteaa Esperi Caren henkilöstöjohtaja Maria Pajamo.

Hoiva-avustajan koulutuksen kautta voi paitsi työllistyä hoiva-alalle avustaviin tehtäviin myös jatkaa oppisopimuksella koulutusta lähihoitajaksi. Uudistetun sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perusteet astuivat voimaan 1.8.2018. Tutkinto muodostuu nyt eri tavalla kuin aiemmin ja Esperi noudattaa koulutuksessaan perustutkinnon rakenteita. Esperi Care on kertonut sitoutuvansa siihen, että menestyksekkäästi koulutuksen suorittaneet saavat jatkaa Esperi Caressa oppisopimuksella halutessaan lähihoitajiksi.

“Kuten tiedotteessamme totesimme, emme tule korvaamaan yhtään lähihoitajaa hoiva-avustajalla. Työssäoppijoita ei lasketa mitoitukseen, vaan he tulevat normaalin sovitun hoitajamitoituksen päälle. Emme myöskään tavoittele koulutusohjelmalla euronkaan säästöä - päinvastoin tämä on meiltä investointi ja avaus työvoimahaasteen selättämiseen. Tästä ratkaisukeskeisyydestä olemme jo saaneet paljon positiivista palautettakin”, Pajamo sanoo.

Esperi Care on kutsunut torstaiksi Tehyn ja SuPerin edustajat keskustelemaan kasvotusten hoiva-avustajan koulutusohjelmasta. “Haluamme ilman muuta liittojen näkökulmat mukaan tähän”, henkilöstöjohtaja Maria Pajamo toteaa.

Lue lisää.

Lisätietoja

Maria Pajamo, henkilöstöjohtaja, puh. 040 749 0299, maria.pajamo@esperi.fi