Esperi Care keskittää toimintaansa - luopuu lasten ja perheiden palveluista

25.1.2021 | Tiedote

Esperin valtakunnallisesti tuottamat lasten ja perheiden palvelut siirtyvät Alva Hyvinvointi Oy:lle 1.2.2021. Asiakkaiden palveluihin tai henkilöstön työsuhteisiin omistusmuutoksella ei ole vaikutuksia.

Esperi Care aloitti vuoden 2019 alussa mittavat toimenpiteet hoivan laadun parantamiseksi ja henkilöstön hyvinvoinnin kehittämiseksi. Samalla yhtiö on käynyt läpi liiketoimintojaan ja arvioinut kehitystarpeitaan. Tähän liittyen Esperi on nyt tehnyt päätöksen myydä lasten ja perheiden palvelukokonaisuuden Alva Hyvinvointi Oy:lle.

”Keskitymme yhä enemmän ydinliiketoimintaamme. Olen iloinen, että olemme löytäneet lasten ja perheiden palvelukokonaisuudelle uuden omistajan, jolla on mahdollisuus ja halu kehittää tätä kokonaisuutta edelleen”, toteaa Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Järjestelyn seurauksena Esperi Care myy Alva Hyvinvointi Oy:lle Lukkarinoja Oy:n ja Kivirantakodit Oy:n osakekannat sekä Kainuun avopalveluiden ja Hoivaonni Oy:n lasten tapaamispalveluiden liiketoiminnat. Kaupan mukana siirtyy koko henkilöstö, noin 65 työntekijää.

 ”Alva Hyvinvointi Oy on voimakkaasti eteenpäin katsova yhtiö. Lähdemme mielellämme kehittämään meille nyt siirtyvää lasten ja perheiden palvelukokonaisuutta yhdessä sen osaavan henkilöstön kanssa, toteaa Alva Hyvinvointi Oy:n toimitusjohtaja Riina Helenius.

Asiakkaiden palveluihin tai henkilöstön työsuhteisiin omistusmuutoksilla ei ole vaikutuksia. Järjestelyt astuivat voimaan 1.2.2021 muilta osin, mutta Kainuun avopalveluiden osalta kauppa vaatii toteutuakseen vielä viranomaisen hyväksynnän. Yhtiöt eivät julkista kauppahintaa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Esperi Care / viestintä, puh. 010 408 7000 tai media@esperi.fi