Esperi Koti Saimin palvelut kehitysvammaisille loppuvat keväällä – asukkaille etsitään korvaava hoitopaikka toisesta yksiköstä

8.4.2019

Kehitysvammaisten Esperi Koti Saimi Punkalaitumella on tarjonnut pitkään laadukasta hoitoa kaikille sen asukkaille. Asukasmäärä on kuitenkin vähentynyt, koska asumispalvelupaikkojen kysyntä ei-ympärivuorokautisessa palvelussa on pienentynyt.

Tämän takia olemme Esperissä päättäneet lopettaa Saimin nykyisen kehitysvammaisille tarjoaman palvelun. Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut, Sotesi, järjestää kaikille Saimin asukkaille uuden korvaavan paikan toisesta asumispalveluyksiköstä kesään mennessä. Aikataulu täsmentyy vielä. Sotesi ja Esperi tekevät asiassa tiivistä yhteistyötä.

Kunnan palveluohjaaja kartoittaa yhdessä asukkaiden ja omaisten kanssa uusia sijoituspaikkoja ja on heihin yhteydessä. Uusiin hoitopaikkoihin on luonnollisesti mahdollista käydä myös tutustumassa. Tärkeintä on, että kaikki asukkaat saavat uuden, heille parhaiten soveltuvan asumispalvelupaikan.

Esperi tarjoaa kaikille hoitokoti Saimin työntekijöille mahdollisuuden siirtyä työskentelemään toiseen yksikköön.

Saimin kiinteistön tulevasta toiminnasta päätetään myöhemmin.