Vanhentunut kiinteistö johtanut asukkaiden muuttoon Esperi Koti Pisassa, Espoossa

4.3.2019

Mielenterveyskuntoutujille asumispalvelua tarjoavan Esperi Koti Pisan kiinteistön tilat ovat vanhentuneet, eivätkä vastaa nykypäivän asumispalveluiden vaatimuksia. Olemme käyneet asiasta keskustelua Espoon kaupungin kanssa ja kerroimme viimeisen yhteisen vuosineuvottelun yhteydessä Espoon kaupungille, että emme enää aio lähteä remontoimaan vanhentunutta kiinteistöä. Tämän seurauksena Espoon kaupunki on etsinyt ja löytänyt asukkaille korvaavat tilat.

Pisassa on ollut kahdeksan asukasta, suurin osa asukkaista on jo muuttanut pois. Asukkaiden toiminta ja asuminen on jatkunut yksikössä normaalisti koko tämän ajan eikä heidän turvallisuutensa ole prosessin aikana vaarantunut.

Viime syksynä lisäsimme Espoon kaupungin ohjeistuksen mukaan Pisaan työntekijöiden yhteistä aikaa vuoronvaihdon yhteyteen. Olemme myös toimittaneet Espoon kaupungille Pisan työvuorolistoja ja viimeisimmissä listoissa henkilöstömitoitus on ollut kunnossa. Asukkaiden muutolla ei ole ollut mitään tekemistä henkilöstömitoituksen kanssa, toisin kuin media on nyt uutisoinut.

Olemme aloittaneet organisaatiossamme laajan muutostyön, jonka tavoitteena on lisätä henkilöstön hyvinvointia sekä tehostaa laadunvalvontaa. Tämä on haastava ja iso työ, joka on vielä kesken. Esperi-konsernissa on 250 yksikköä ja yli 6200 työntekijää ja näin isossa organisaatiossa muutosten läpivienti vie väistämättä aikaa.