Ensimmäiset ukrainalaispakolaiset saapuneet Esperin Kristiinankaupungin tiloihin

17.3.2022 | Uutinen

Venäjän hyökkäystä kotimaastaan paenneet ukrainalaispakolaiset ovat majoittuneet Esperin Kristiinankaupungissa sijaitsevan entisen hoivakodin tiloihin. Ensimmäiset pakolaiset saapuivat viime viikolla.

"Ihmisiä on saapunut linja-autoilla. Osa on saapunut omin päin tai meille muutoin ohjattuna", Punaisen Ristin Pohjanmaan piirin toiminnanjohtajan Victoria Nylund kertoo. ​ 

Hän arvioi, että tiloihin voi majoittua noin 60 ihmistä. Entisessä hoivakotikiinteistössä on 31 huonetta. Migrin tekemän määrityksen mukaan Esperin tiloihin ja Kristiinankaupungissa toimivaan toiseen vastaanottokeskukseen voisi tarvittaessa majoittaa jopa satoja henkilöitä.

"Tilanne on kuitenkin tällä hetkellä hyvin hallinnassa", Nylund toteaa.

Nylund on vieraillut Esperin tiloissa pari kertaa ja toteaa niiden soveltuvan erittäin hyvin uuteen käyttötarkoitukseen.

"Kiinteistö sijaitsee hyvässä paikassa kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Tilat ovat isot ja siistit ja niihin mahtuu paljon ihmisiä", hän toteaa.

Vastaanottokeskuksen toiminnasta vastaa Punainen Risti Migrin toimeksiannosta. Pakolaiset saavat keskuksessa niin sosiaalista kuin terveydenhuollollista tukea.

Pakolaisten joukossa on myös lapsia ja heidän kouluun paluustaan vastaa Kristiinankaupunki.

Esperi on antanut tilat ukrainalaispakolaisten käyttöön vuoden loppuun saakka. Myös jatkokäyttö on mahdollinen.
 

Lue myös:

Esperi tarjoaa hoivakodin ukrainalaispakolaisten käyttöön

Työkavareiden tuki ja yhteisöllisyys auttavat traagisesssa Ukrainan tilanteessa


 


 

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi