Esperi Care myy terveyspalveluliiketoimintansa Mehiläiselle

4.7.2023 | Uutinen

Esperi Care ja Mehiläinen ovat sopineet yrityskaupasta, jossa Esperin terveydenhuollon henkilöstöpalveluiden liiketoiminta siirtyy Mehiläiselle 4.7.2023 alkaen.

Mehiläinen ostaa osakekaupalla Esperi Terveyspalvelut Oy:n ja Esperi Lääkäripalvelut Oy:n koko osakekannan. Ostettava liiketoiminta käsittää hoitaja- ja lääkärityövoiman vuokrausta, vastuulääkäripalvelut ikääntyneille sekä anestesia- ja leikkausalipalveluja. Liiketoiminnan vuosittainen liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa ja se työllistää tänä vuonna yhteensä yli 350 sote-alan ammattilaista.

Kaupan myötä Esperi keskittyy vahvemmin ydinliiketoimintaansa eli asumispalveluiden tuottamiseen ikääntyneille, kehitysvammaisille sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille.  

"Terveydenhuollon henkilöstöpalvelut ovat olleet osa Esperiä vuosia, mutta koimme että uuden omistajan myötä yksikkö kykenee kehittymään paremmin", kertoo Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Mehiläinen on johtava toimija hoitaja- ja lääkärivuokrauksen saralla. Myös Mehiläisen ikääntyneiden vastuulääkäripalvelut ovat voimakkaassa kasvussa. Kaupan myötä Mehiläisestä tulee markkinajohtaja julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaille tarjottavissa anestesia- ja leikkaussalipalveluissa.

"Olemme erittäin iloisia siitä, että saimme Esperin osaavan terveyspalvelutiimin osaksi Mehiläisen toimintaa. Kaupan myötä Mehiläinen pystyy palvelemaan hyvinvointialueita ja yhteistyökumppaneitamme entistäkin laadukkaammin ja kokonaisvaltaisemmin. Tavoitteenamme on kehittää siirtyvää liiketoimintaa pitkäjänteisesti, palveluiden laatu ja vaikuttavuus edellä", sanoo Mehiläisen julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva.

Henkilöstö siirtyy Mehiläiseen vanhoina työntekijöinä. Kauppasumma ei ole julkinen.

Lisätietoja:

Mehiläinen, julkisten terveyspalveluiden toimialajohtaja Markku Näreneva
Yhteydenotot Mehiläisen viestinnän Laura Martinsuon kautta: laura.martinsuo@mehilainen.fi, p. 040 1962 892

Esperin mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi