logo

Esperi harkitsee Hoivakoti Kaaren sulkemista Joutsassa

4.11.2022 | Uutinen

Esperi Hoivakoti Kaaren taloudellinen toiminta ei ole ollut pitkään kestävällä pohjalla, sillä hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita turvataksemme toiminnan jatkuvuus. Myöskään tulevaisuudessa ei ole odotettavissa riittäviä edellytyksiä toiminnan ja asukkaiden laadukkaan palvelun jatkamiselle. Esperi aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Hoivakoti Kaaressa.

Hoivakoti Kaari on 31-asukaspaikkainen koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmiselle ja muistisairaille Joutsassa. Asukkaita kodissa on 12.

Esperi on käynnistänyt Kaaressa työskenteleville työntekijöille yhteistoimintaneuvottelut. Jos neuvotteluissa ei löydetä edellytyksiä Hoivakoti Kaaren toiminnan jatkamiselle, se suljetaan. Kaikille työntekijöille tullaan tarjoamaan työtä Esperin muista yksiköistä sekä kannustinmalli siirtymiseen.

Yhteistoimintaneuvottelut päättyvät arviolta joulukuun loppupuolella. Jos Kaaren sulkemiseen päädytään, asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksilla on 6 kuukauden irtisanomisaika. Asukkaille tarjotaan uusi korvaava koti toisesta asumispalveluyksiköstä. Kuntien palveluohjaajat kartoittavat yhdessä asukkaiden ja omaisten kanssa uusia asumispalvelupaikkoja ja ovat heihin yhteydessä. Uusiin hoivakoteihin on luonnollisesti mahdollista käydä myös tutustumassa.

Olemme pahoillamme tilanteesta ja teemme parhaamme, jotta asukkaat pääsevät siirtymään uuteen kotiinsa rauhassa, jos yhteistoimintaneuvotteluissa päädytään Hoivakoti Kaaren sulkemiseen. Tärkeintä on, että kaikki asukkaat saavat uuden, heille parhaiten soveltuvan asumispalvelupaikan”, aluepäällikkö Johanna Wiik-Anttila sanoo.

”Autamme asukkaita ja heidän läheisiään kaikin tavoin kaikissa kysymyksissä.Teemme tiivistä yhteistyötä sijoittajakuntien kanssa”, Wiik-Anttila toteaa.                     

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi