Esperi Hoivakoti Lehmusrinne avautui Kontiolahdella

11.5.2023 | Uutinen

Esperin uusin ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille ja muistisairaille tarjoava koti avattiin Kontiolahdella. Esperi Hoivakoti Lehmusrinteessä on 60 asukaspaikkaa.

Esperi Hoivakoti Kontiolinnan ja Vilinan asukkaat muuttivat Lehmusrinteen uusiin tiloihin eilen.

”Niin asukkaat kuin henkilöstö ovat odottaneet innolla muuttoa uuteen kotiin”, yksikön johtaja Eija Lackman kertoo.

”Muutto sujui takseja hyödyntäen ja tavaroita varten varattiin muuttoyritys, jotta että saamme kaikki asukkaidemme tavarat siirrettyä turvallisesti uuteen yksikköön. Myös muutaman asukkaan läheinen tuli hakemaan läheisensä ja viemään hänet uuteen yksikköön”, Eija Lackman kertoo.

Läheiset pääsivät tutustumaan uusiin tiloihin ennen muuttoa – ja lisää yhteistä tekemistä on luvassa.

”Olemme ajatelleet pitää uusissa tiloissa ennen juhannusta jonkin kivan kesäpäivän tapahtuman, niin että mahdollisimman moni pääsisi tutustumaan tiloihimme."

Lehmusrinteessä on enemmän asukaspaikkoja kuin Kontiolinnassa. Lisäpaikkojen myötä Lehmusrinne voi palkata lähitulevaisuudessa 6-8 uutta lähihoitajaa.  

Aurinkoenergiaa omavaraisesti

Lehmusrinne on yksi Esperin kymmenestä kodista, jonne asennetaan aurinkopaneelit vuoden 2023 aikana.

Aurinkosähkön hyödyntäminen on osa Esperin vastuullisuusstrategiaa ja ympäristövastuuohjelmaa, jonka Esperi käynnisti vuoden 2023 alussa.

”Asetamme tavoitteita muun muassa hiilineutraalin sähkön hankintaosuudelle ja sähkönkulutuksen vähentämiselle. Lisäksi päivitämme rakennusten ympäristö- ja energiatehokkuuden suunnitteluohjeita ja laajennamme esimerkiksi vedenkulutuksen, sähkön ja kierrätysasteen seurantaa”, ympäristövastuuohjelmasta vastaava kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist kertoo.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi