käsidesi

Esperi purkaa koronarajoituksia maltillisesti

26.6.2020

Esperin toimintayksiköissä koronarajoituksia on lähdetty purkamaan rauhalliseen tahtiin. Koko Suomen koronatilannetta seurataan aktiivisesti ja alueellinen tilanne otetaan huomioon rajoituksia purkaessa.

Koronarajoituksia puretaan ympäri Suomen ja myös Esperi avaa toimintojaan maltillisesti. Seuraamme aktiivisesti STM:n ja THL:n suosituksia sekä otamme nämä huomioon ohjeissamme.

Omaisten vierailut

Omaisten vierailut sisätiloissa ovat edelleen tauolla, mutta omainen voi tavata läheistään ulkoilujen merkeissä, mikäli omainen on terve ja suojautunut suu-nenäsuojaimella. Omainen voi myös tarvittaessa avustaa läheistään liikkumisessa. Suosimme kuitenkin edelleen turvallisia tapaamismalleja, kuten Esperin treffibussia, tapaamisikkunoita tai etätapaamisia. Yksikön sisällä omainen voi vierailla, mikäli läheinen on saattohoidossa tai kriittisesti sairas. Tällöin tapaamiset järjestetään asukkaan omassa huoneessa ja omainen ohjeistetaan erikseen suojautumisen sekä muiden varotoimien osalta.

Päivätoiminta ja lyhytaikaisen hoivan palvelut

Lyhytaikaisen hoivan palveluita on avattu sekä ikä- että erityispalveluissa. Tunnistamme, että korona-aika on ollut raskasta esimerkiksi omaishoitajille, koska läheisen hoitoa tukevia intervallijaksoja ei ole pystytty järjestämään suunnitellusti. Tällä hetkellä iäkkäiden lyhytaikaishoivan toimintaa on avattu alueellisesti paikkakunnilla, joilla THL:n sivuston perusteella koronaviruksen ilmaantuvuus on pieni. Tilannetta seurataan jatkuvasti erittäin tiiviisti. Myös erityispalveluiden lyhytaikaisen hoivan palvelut käynnistyvät vähitellen. Erityispalveluissa päivätoimintapalveluita on avattu asteittain 1.6. alkaen, mutta iäkkäiden päivätoiminta on vielä toistaiseksi tauolla.

Suojautuminen

Esperin kaikissa yksiköissä on ollut käytössä suu-nenäsuojaimet 9.4. alkaen. Rajoituksien purun myötä olemme myös lieventäneet maskien käyttöön liittyvää ohjeistusta. Jatkossa maskeja käytetään lähihoitotilanteissa, kuten virallinen ohjeistus suosittaa. Huolellinen hygienia sekä tehostettu siivous jatkuvat ennallaan.

Viriketoiminta

Korona-aika on kysynyt paljon luovuutta monipuolisen viriketoiminnan järjestämiseksi sisätiloissa. Hoitajat ja ohjaajat ovat osoittaneet tässä nokkeluuttaan ja erilaisia viriketuokioita on pystytty pitämään turvallisesti myös korona-aikana. Rajoitusten purku helpottaa jatkossa myös aktiviteettien järjestämistä. Jatkossa kotien yhteiset virikehetket ovat sallittuja ryhmäkokorajoitusten purkamisen myötä. Suosittelemme kuitenkin edelleen pitämään riittäviä etäisyyksiä viriketoimintaa järjestäessä. Turvavälit huomioidaan myös ulkoilussa. 

Päivitämme myös jatkossa ajankohtaisia koronauutisia omalle koronasivustolle.

Kysy lisää palveluistamme

Hanna ja muut hoiva-asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.

Hanna
Tekstikentät
Tekstikentät 2

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni keräämisen ja käsittelyn myynti- ja markkinointitarkoituksessa Esperi-konsernin palveluihin. Hyväksyn, että henkilötietoani käsitellään Esperi-konsernin tietosuojakäytännön mukaisesti.

​Töihin meille - lue lisää työskentelystä Esperillä

Huomaathan, että ilman yhteystietojasi emme pysty vastaamaan sinulle.

Meillä tapahtuu