Esperi logo

Esperi sulkee Hoivakoti Ilolan Kokemäellä

22.12.2022 | Uutinen

Esperi Caren yhteistoimintaneuvottelut liittyen harkittuun Esperi Hoivakoti Ilolan sulkemiseen ovat päättyneet.  Neuvotteluissa ei löydetty edellytyksiä toiminnan kannattavalle jatkamiselle ja Ilolan yksikön toiminta on päätetty lopettaa. Hoivakoti Ilola sijaitsee Kokemäen Kauvatsassa.

Neuvotteluissa kävimme yhdessä henkilöstön kanssa läpi erilaisia vaihtoehtoja ja keinoja jatkaa toimintaa, mutta kannattavan toiminnan mallia ei löydetty”, aluepäällikkö Patrik Ekström kertoo.

Hoivakoti Ilolan toiminta ei ole ollut kestävällä pohjalla, sillä hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita.

Sulkemisen myötä Ilolan henkilöstön työt päättyvät yksikössä, ja jokaiselle tarjotaan uutta tehtävää toisista Esperin yksiköistä sekä taloudellinen kannustin siirtymiseen.

”Tällä hetkellä kartoitamme henkilöstölle uusia yksiköitä ja jokaiselle työntekijälle tarjotaan uutta tehtävää Esperiltä. Toivomme jokaisen työntekijän pysyvän meillä edelleen töissä. Asukkaiden siirto uuteen kotiin toteutetaan yhdessä Sastamalan kunnan kanssa. Yksikön toimintaa ei lopeteta, ennen kuin jokaiselle asukkaalle on löydetty uusi sopiva koti”, Patrik Ekström sanoo.

Asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksella on 6 kuukauden irtisanomisaika.

”Sulkeminen voi herättää paljon huolta ja kysymyksiä ja vastaamme niihin parhaamme mukaan”, Patrik Ekström toteaa.

Järjestämme yhdessä Sastamalan kunnan kanssa Ilolan asukkaille ja heidän läheisilleen asiasta tiedotustilaisuuden 9.1.2023 klo 15.00-17.00 Hoivakoti Ilolassa. Paikalla myös Sastamalan asiakaspalveluohjaajat.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi