Esperi logo

Esperi sulkee hoivakoti Marjarannan Karstulassa

3.5.2023 | Uutinen

Esperi Caren muutosneuvottelut liittyen harkittuun Esperi Hoivakoti Marjarannan sulkemiseen ovat päättyneet.  Neuvotteluissa ei löydetty edellytyksiä toiminnan kannattavalle jatkamiselle ja yksikön toiminta on päätetty lopettaa. Hoivakoti Marjaranta sijaitsee Karstulassa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen asiakas- ja palveluohjaus selvittää yhdessä asukkaiden ja läheisten kanssa uutta palveluasumisvaihtoehtoa. Esperi tekee hyvinvointialueen kanssa tiivistä yhteistyötä ja tukee asukkaita uuden kodin löytämiseksi. Hyvinvointialue on tekemässä omaa selvitystä yksikön jatkovaihtoehdoista. Päätöstä asiasta ei kuitenkaan vielä ole.

”Muutosneuvotteluissa kävimme läpi yhdessä henkilöstön kanssa erilaisia vaihtoehtoja ja keinoja jatkaa toimintaa, mutta kannattavan toiminnan mallia ei löydetty”, aluepäällikkö Johanna Wiik-Anttila kertoo.

Kaikille työntekijöille tarjotaan työtä muista Esperin yksiköistä, erityisesti hoivakoti Paavosta, joka sijaitsee Saarijärvellä, noin 30 minuutin ajomatkan päästä Marjarannasta. Siirtymistä tuetaan taloudellisella kannustimella.

Asukkaiden vuokrasopimuksella on huonevuokralain mukaan 6kk irtisanomisaika. Autamme ja tuemme asukkaita ja läheisiä kaikin tavoin kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. 

”Sulkeminen voi herättää paljon huolta ja kysymyksiä ja vastaamme niihin parhaamme mukaan”, Johanna Wiik-Anttila sanoo.

”Olemme pahoillamme tilanteesta. Teemme parhaamme, jotta asukkaat pääsevät siirtymään uuteen kotiinsa rauhassa. Tärkeintä on, että kaikki asukkaat saavat uuden, heille parhaiten soveltuvan asumispalvelupaikan.”

Hoivakoti Marjaranta on 34-asukaspaikkainen koti tuettua asumista tarvitseville ikäihmiselle. Asukkaita kodissa on 18.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi