Esperillä voi opiskella validaation ammattiosaajaksi oppisopimuskoulutuksella

17.11.2022 | Uutinen

Esperi kouluttaa 2000 hoitajaa validaatiomenetelmän käyttöön vuoteen 2025 mennessä. Oppilaitosyhteistyökumppaneina toimivat Stadin ammattiopisto sekä Oulun Diakoniaopisto. Tämän lisäksi Esperi on aloittanut validaatiokoulutukset myös oppisopimuskoulutuksella osana vanhustyön erikoisammattitutkintoa.

Validaatio on tunnevuorovaikutusmenetelmä, jolla muistisairas kohdataan arvostavasti. Validaation ydinajatuksena on hyväksyä muistisairas omana itsenään kaikkine tunteineen. Arvostava kohtaaminen vähentää muistisairaan levottomuutta ja ahdistuneisuutta sekä antaa hoitajalle työkaluja kohdata asukkaan vaikeita tunnetiloja. Validaatiomenetelmän ansiosta rauhoittaville lääkkeille ei ole tarvetta.

Esperin validaatiokoulutukset ovat jo lähes puolimatkassa tavoitteestaan. Tämän vuoden loppuun mennessä Esperi on kouluttanut validaatioon jo 55 kotia. 

Ensimmäinen täysin uusi oppisopimusmuotoinen validaatioon erikoistunut hoitajakoulutusryhmä käynnistyi syyskuussa noin 20 opiskelijan voimin.

”Kyseessä 120 opintopisteen kokoinen oppisopimusmuotoisena toteuttava koulutuskokonaisuus, joka käytännössä on vanhustyön erikoisammattitutkinnon osatutkinto. Ensimmäiset opiskelijat valmistunevat ensi vuoden loppuun mennessä”, kertoo Esperin ikäpalvelujen liiketoimintajohtaja Arne Köhler.

”Tavoitteena on, että tämän kokonaisuuden suorittavat työntekijät voivat toimia omassa yksikössään validaation osaajina ja omalta osaltaan varmistaa validaation toteutumista arjessa”, Köhler jatkaa.

”Opiskelijat ovat kokeneet koulutuksen innostavana ja vuorovaikutustaitoja kartuttavana. Koulutus antaa upeita välineitä ja osaamista myös validaatioryhmien ohjaamiseen”, sanoo oppisopimusryhmän vastuuopettaja Anna-Maija Ruhanen Stadin ammattiopistosta.

Validaatio on koettu Esperin kodeissa arvokkaaksi ja työtä helpottavaksi menetelmäksi. Kaikki Esperin ikäihmisten parissa työskentelevät hoitajat saavat validaatiokoulutuksen.

Seuraava validaatioon erikoistunut oppisopimuskoulutuksena toteutettava vanhustyön erikoisammattitutkintoryhmä aloittaa ensi vuoden puolella.

Heräsikö kiinnostus? Ota yhteys: työhyvinvointipäälliikkö jonna.ratilainen@esperi.fi.


**

Tutustu validaatioon ja sen vaikutuksiin niin muistisairaiden kuin työntekijöidemme arkeen Hoivakoti Omenapihassa. Katso video.

Lue artikkeli: Esperi kouluttaa 2000 hoivahenkilöä validaatioon vuoteen 2025 mennessä

Lue artikkeli: ”Validaatiomenetelmä auttaa Kristiinaa ja Noraa kohtaamaan muistisairaiden ikäihmisten voimakkaita tunteita empaattisesti”

Lue artikkeli: “Olin yllättynyt, että saan asukkaan tyyntymään vain muutamassa minuutissa” – Validaatio auttaa hoitajaa kohtaamaan muistisairaiden vaikeita tunteita

**

Tule tekemään arvojesi mukaista työtä. Katso avoimet työpaikkamme >>

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi