Jaana Susimeri

“Hoivakotimaailma on lämmin ja ihana työympäristö” – sairaanhoitaja Jaana Susimeri on löytänyt oman paikkansa

17.7.2023 | Uutinen

Vuodesta 2016 esperiläisenä työskennellyt sairaanhoitaja Jaana Susimeri toimii Esperi Hoivapalvelukeskus Tilkan Hoivakoti Tilkantuvassa, jossa hän vastaa sairaanhoitajan työtehtävistä kaikessa laajuudessaan - muun muassa lääkkeistä, lääkekoulutuksista ja yhteistyöstä apteekkien kanssa. Jaana toimii myös konsultointiapuna muihin Tilkan hoivakoteihin.

Jaana aloitti työuransa kaupallisella alalla. Kauppaopiston käytyään Jaana työskenteli sihteerin tehtävissä ja päätyi muutaman pestin kautta toimistotyöhön sairaalaan. Kun Jaana pääsi seuraamaan aitiopaikalta sairaanhoitajan työtä, hän kiinnostui hoiva-alasta ja päätös opiskella alaa vahvistui. 

“Olen aina arvostanut sairaanhoitajan työtä, vaikka ensimmäiset opinnot veivätkin minut kaupalliselle alalle. Sairaanhoitajan työ ja koulutus kävivät kuitenkin mielessä säännöllisesti matkan varrella. Kun aika oli otollinen, pääsin soveltuvuuskokeisiin. Siitä pyörä lähti sitten pyörimään – ja tällä tiellä ollaan vieläkin”, Jaana kertoo. 

Tässä on hyvä olla – monipuolinen ja antoisa arki luo mielekkyyttä työhön 

Jaanan työnkuva Esperi Hoivapalvelukeskus Tilkassa on laaja ja monipuolinen. Arki muodostuu sairaanhoitajan tehtävistä, kuten yhteistyöstä lääkärin kanssa, lääkärikierroista asukkaiden luona, lääkevastuusta ja konsultaatiota vaativista tehtävistä muissa Tilkan ryhmäkodeissa. 

“Työni on äärimmäisen monipuolista! Olen Tilkantuvan sairaanhoitaja, mutta samalla toimin myös muissa Tilkan hoivakodeissa. Näin tutustun kaikkiin meidän asukkaisiin ja saan kokonaiskuvan koko talosta”, Jaana kertoo. 

Palkitsevinta Jaanan työssä on toisaalta sairaanhoidollisten haasteiden ratkaisu, toisaalta lämpimät hetket, kun asukkaasta huokuu kohtaamisen kautta saavutettu ilo ja tyytyväisyys. 

“Mieleenpainuvia kohtaamisia on paljon! Eräs niistä on jäänyt erityisesti mieleen. Uusi asukkaamme koki ja muisti vahvasti tavanneensa minut aiemmin – olimme kävelleet tovi sitten yhdessä. Aiempi kohtaamisemme oli siis jäänyt hänelle muistisairaudesta huolimatta mieleen”, Jaana hymyilee. 

“Terveisinä hoitoalaa harkitseville voisin huikata, että rohkeasti alalle vaan! Hoiva-ala on haastava, mutta äärimmäisen antoisa,” Jaana lisää. 

Jaana Susimeri

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi