"Jo 5-vuotiaana tiesin, että minusta tulee sairaanhoitaja"

12.5.2023 | Uutinen

”Lähi-suvussamme kukaan ei ole työskennellyt hoitoalalla ennen minua”, aloittaa Esperin uusi aluepäällikkö, Mervi Lind. ”Kuitenkin minulle oli pienestä asti selvää, että minusta tulee sairaanhoitaja." Ja niin kävikin.

Mervi Lind valmistui sairaanhoitajaksi Helsingin sairaanhoito-opistosta 1989. Mervi on kotoisin Jyväskylästä, mutta valmistumisen jälkeen jäi aluksi töihin Helsinkiin ikäihmisten dementiayksikköön. Vuonna 1991 oli huutava pula sairaanhoitajista, ja jokainen sai valita itselleen haluamansa työn. Niinpä Mervi muutti takaisin Jyväskylään ja valitsi työn vaikeavammaisten hoitajana. Lopulta tie vei Validiaan, jossa Mervi toimi useissa eri tehtävissä yhteensä 22 vuotta. 

”Minun ei ole koskaan tarvinnut hakea töitä, vaan työt ovat löytäneet minut”, Mervi kertoo. ”Kun olen pari-kolme vuotta tehnyt yhtä hommaa, sen rupeaa jo osaamaan ja tulee tunne, että mitähän tekisi seuraavaksi. Yllättäen juuri silloin on tarjoutunut tilaisuus kokeilla jotakin uutta.” 

Koukku poskeen

Mervi on tuore aluepäällikkö Esperillä. Hän toimii Kehitysvammapalveluissa ja vastaa Itä- ja Pohjois-Suomen kotien toiminnasta. ”Raha ei ole ollut minulle koskaan se tärkein asia, enkä ole koskaan tehnyt valintoja sen perusteella, mistä tulisi eniten rahaa. Vaakakupissa ovat painaneet paljon enemmän mahdollisuus kehittyä ja mukava työyhteisö.” 

”Minua ei haittaa pitää ilmassa monta palloa yhtä aikaa. Päinvastoin. Enemminkin rutiinit tylsistyttävät. Ehkä juuri sen takia olen saanut olla niin monessa mukana ja juuri sopivin väliajoin olen saanut kutsun uuteen. Koukku poskeen ja sitten mennään”, Mervi nauraa.  

Sairaanhoitajan koulutus on hyvä pohja moneen tehtävään hoitoalalla

Mervi kertoo, että hänelle on aina ollut helppo nähdä kokonaisuuksia ja hahmottaa yrityksen visio, strategia ja tavoitteet. Hän tykkää toimia esihenkilönä. 

”Henkilöstö on aina ollut hyvä peili. Sieltä kyllä tulee tieto siitä, mitä voi ja pitää kehittää”, Mervi sanoo. ”Hoitotyö, jos mikä, on tiimityötä, mutta koen, että jos johtajalta kysytään, häneltä pitää myös saada vastauksia. Erityisen tärkeää on osata tehdä päätöksiä tilanteessa, jossa oikeita vastauksia ei ole”, Mervi miettii. 

”Ne, jotka tuntevat minut, tietävät, että en ole yksityiskohdissa nyhjääjä. Koen, että jokaisessa työssä pitää olla myös vapautta tehdä omia päätöksiä. Jokainen on oman työnsä paras asiantuntija."

Mervin neuvo uusille sairaanhoitajille: "Kuulostele, mikä sopii sinulle"

Tänään 12.5.2023 vietämme kansainvälistä sairaanhoitajapäivää. Mervin terveiset tuoreille sairaanhoitajille ovat rohkaisevat: 

”Sairaanhoitajan koulutus antaa eväät todella moneen, ja työssä voi oppia lisää. Kannattaa hakea kokemusta eri kulmista hoitotyöstä, niin selviää, mikä oikeasti on se oma juttu. Kuulostele, mikä sinulle sopii."

”Tärkeintä on muistaa, että kaikki on mahdollista!”    ​

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi