Hoivakoti Santaholman henkilökunnan kädentaitoja arvostetaan.

Kädentaidot arvossa - Sari Saven valmisti aktiivipäiväpeiton muistisairaille

22.6.2021 | Uutinen

Esperin Hoivakoti Santaholman iäkkäillä muistisairailla on käytössä aktiivipäiväpeitto: pöydän päälle aseteltava kierrätysmateriaaleista valmistettu kangas, jossa on jos jonkinnäköistä sorminäppäryyttä vaativaa tekemistä.

Sari Saven pääsi toteuttamaan artesaanitaustaansa myös Esperissä. Ajatuksen virikepeittoon hän sai Pinterestistä ja ideoi siitä omanlaisensa.

Haukiputaalla sijaitsevassa Santaholmassa Sari työskentelee keittiössä ja pyykkihuollossa. Esperissä hän on työskennellyt 1,5 vuotta.

Sari Saven pääsi toteuttamaan kädentaitojaan.

”Tuntuu, että olen löytänyt paikkani”, Sari toteaa. Ennen Esperille tuloaan hän toimi pitkään koulussa ja lasten ja nuorten parissa. Hän toimi vanhempiensa omaishoitajina ja sai siitä kipinän jatkaa iäkkäiden auttamista.

”Toivon että voin olla täällä eläkeikään saakka”, Sari toteaa.

”Se kyllä puolestani onnistuu”, Esperin hoivakoti Santaholman johtaja Juhani Luomala huikkaa olan takaa ja kehuu Sarin upeita organisointitaitoja.

Sari Saven pääsi toteuttamaan kädentaitojaan.

Iäkkäät tutustuivat pöytäliinaan ensi alkuun varovaisesti. Joku totesi tehtävät haastavaksi, toinen ihasteli kauniiksi. Sari työsti virikepeittoa kuukauden päivät, toinen vastaava saattaisi syntyä jopa parissa, kolmessa päivässä.

Sari on vahvasti käsityöihminen ja hän on opiskellutkin artesaaniksi Oulun Pikisaaressa. Tämä puoli on kuitenkin jäänyt vahvaksi harrastukseksi, mutta Sari on iloinen, että hän voi myös Esperillä hyödyntää tätä osaamista.

Sari on vapaa-ajallaan tehnyt muun muassa parikymmentä tonttua, jotka ovat olleet näyttelyssä Pohjois-Pohjanmaan museossa. Suunnitteilla on, että Santaholman koti saisi myös Esperin mariannekuosiset tontut jouluksi.

Sari Saven pääsi toteuttamaan kädentaitojaan.

 

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi