Keskustelu arvoista on vauhdittanut Esperin matkaa kohti vuotta 2024

13.8.2021 | Uutinen

Miten varmistamme, että kodeissamme asuvat Suomen onnellisimmat asukkaat vuonna 2024? Tätä kysymystä pohtimaan kutsuttiin koko Esperin henkilöstö, mutta myös kotien asukkaat sekä kunnat, jotka ostavat Esperin palveluita.

”Halusimme mukaan mahdollisimman paljon erilaisia näkökulmia. Prosessi on ollut pitkä, mutta antoisa, ja uskon, että vuoden lopussa meillä on arvot, johon voimme aidosti sitoutua”, sanoo projektijohtaja Sebastian Knight.

Mistä arvoissa on kyse?

Arvot ovat asioita, jotka ohjaavat meitä, silloin kun saatavilla ei ole kirjoitettuja ohjeita tai sääntöjä. Ne ovat toimintatapoja, joista olemme yhdessä sopineet ja joihin sitoudumme. 

Arvokeskustelu käynnistyi viime maaliskuussa, kun kotiemme henkilöstö alkoi pohtia joukolla sitä, miten toimimme, jotta visiomme mukaisesti Esperin kodeissa asuvat ”Suomen onnellisimmat asukkaat vuonna 2024”.

Seuraavaksi keskusteluun otettiin mukaan asukkaita, jotka muunmuassa kertoivat ja kuvasivat piirroksin, mikä tekee heidät onnelliseksi. Kesän kynnyksellä kutsuttiin mukaan myös kunta-asiakkaat, jotka ottivat kantaa parhaisiin tapoihin toimia tilaajan näkökulmasta. Kesälomien jälkeen kaikki vastaukset ryhmiteltiin kokonaisuuksiksi, ja seuraavaksi eniten mainintoja saaneet asiat otetaan  käsittelyyn arvotyöpajoissa henkilöstön arvolähettiläiden kanssa.   

”Arvot ovat kiinteä osa strategiaamme ja keskustelu parhaista toimintatavoista on tärkeää, jotta strategiset tavoitteemme toteutuvat. Keskustelu eri sidosryhmien kanssa kevään aikana on ollut hyvin innostavaa. Kodeistamme kerrotaan myös, että mahdollisuus osallistua koko Esperiä koskevaan keskusteluun on tuntunut erityisen tärkeältä juuri nyt koronan ja hoiva-alan kiperien kysymysten keskellä”, Sebastian Knight sanoo.  

”Monet keskustelussa nousseista asioista näkyvät Esperin kotien toiminnassa joka päivä, mutta nyt arvotyön tuloksena hyvät käytännöt vahvistetaan virallisesti yrityksen arvoiksi. Tämä lisää läpinäkyvyyttä toiminnassamme”.

Esperi kertoo arvokeskustelun lopputuloksista vuoden loppuun mennessä.

Lisätiedot

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi