Kiusaamisen nollatoleranssista sadan prosentin arvostamiseen

Kiusaamisen nollatoleranssista sadan prosentin arvostamiseen

9.3.2022 | Uutinen

Työhyvinvoinnin perustana on turvallinen ja muita huomioiva työkäyttäytyminen. Esperi tarjoaa vastuullisen työkäyttäytymisen valmennuksen kaikille 5500 työntekijälleen yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa. Valmennuksessa tavoitteena on katsoa nollatoleranssia pidemmälle ja syventää koko henkilöstön osaamista toimia vastuullisesti.
Strategiamme mukaisesti haluamme, että meillä on parhaat työkaverit ja arvostetuimmat esihenkilöt. Valmennuksen avulla annamme esihenkilöille ja työntekijöille konkreettisia työkaluja ja malleja haasteellisten tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi ja esihenkilötaitojen vahvistamiseksi. Myös tämä valmennuskokonaisuus tukee arvojemme mukaista työkulttuuria, sanoo henkilöstöjohtaja Pia Pallasto.

Kevään 2022 aikana jokainen Esperillä käy läpi valmennuksen, jossa käsitellään vastuullista työkäyttäytymistä. Esille nostetaan vaikeitakin teemoja, kuten työpaikkakiusaamista ja seksuaalista häirintää. Valmennuksen avulla opitaan tunnistamaan ilmiöitä ja tarjotaan työkaluja ja malleja arjen tilanteiden käsittelyyn sekä esihenkilöille että koko henkilöstölle. Tavoitteena on vahvistaa turvallista ja myönteistä työkulttuuria.

Esperillä työskentelee lähes 5500 työntekijää, ja ajallinen investointi valmennukseen on merkittävä.

Oikeus turvalliseen työpaikkaan kuuluu jokaiselle

Kevään 2022 aikana Työterveyslaitoksen kanssa yhteistyössä toteutettava kokonaisuus sisältää kattavan valmennuskokonaisuuden koko konsernin henkilöstölle. Valmennuksen avulla vahvistetaan arvojen mukaista työkulttuuria, ja tarjotaan työkaluja ja malleja arjen tilanteiden käsittelyyn. Esperillä on nollatoleranssi työpaikkakiusaamiseen ja häirintään.

”Työnantajan velvollisuus on taata jokaiselle työntekijälle turvallinen työympäristö, sanoo kouluttaja Antti Soikkanen Työterveyslaitoksesta. ”Esperille toteutettu valmennuskokonaisuus on syntynyt Työterveyslaitoksessa osana Sopuisa-hanketta ja sisältää tutkitun tiedon ympärille rakennettuja työkaluja ja malleja. Näistä uskomme olevan hyötyä yritykselle, joka ei tingi turvallisuudesta.”

Lisätietoja

Esperi Care: Mediadesk, puh. 010 408 7000, media(at)esperi.fi

Työterveyslaitos: Antti Soikkanen, vanhempi konsultti, Työterveyslaitos, antti.soikkanen(at)ttl.fi, +358304742202