Teppolan työntekijät

”Nuoret tuovat raikasta tuulahdusta työyhteisöömme ja kotiimme”

16.6.2022 | Uutinen

Tänä kesänä Oulunsalossa Hoivakoti Teppolassa on useita upeita nuoria tutustumassa ikäihmisten hoitoon ja huolenpitoon. Suurin osa Teppolan kesätyöntekijöistä opiskelee lähi- tai sairaanhoitajaksi.

Teppolassa iloitaan näistä nuorista. Heillä on oikea asenne. Ja he ovat sisäistäneet työssään Esperin keskeisen arvon: On ilo kohdat sinut!

”Nuoret tuovat raikasta tuulahdusta työyhteisöömme ja kotiimme. Nämä nuoret luovat olemassaolollaan valoa vanhustyön tulevaisuuteen”, kertoo Teppolan yksikönjohtaja Päivi Pulkkinen. Teppolan työyhteisön rikkaus ja voimavara on se, että tiimissä on sekä vankkaa kokemusta ja osaamista että uutta nuorta tietoa.

”Keskustelu vanhustyöstä pyörii liikaa negatiivisten asioiden ympärillä”

Yksi näistä innokkaista kesätyöntekijöistä on 17-vuotias lähihoitajaopiskelija Henna Kälkäjä (kuvassa takana oikealla). Millaisia ajatuksia vanhustyö hänessä herättää?

”Parasta työssä on asiakkaat ja kohtaamiset erilaisten ja eri taustoista tulevien vanhusten kanssa. Erilaiset elämäntarinat koskettavat. On mukava kuunnella ja oppia vanhempien ja viisaampien ihmisten elämistä. Työpäivän aikana saa lähes poikkeuksetta aina nauraa. Iloa tuo myös se, että saa auttaa apua tarvitsevia, kokee olevansa tärkeä”, Henna kertoo.

Hennasta keskustelu vanhustyöstä pyörii liikaa negatiivisten asioiden ympärillä. Oikeisiin ongelmiin pitää saada ratkaisuja, mutta pitää muistaa, että suurilta osin työ on mukavaa. ”Liian negatiivinen puhe voi pitää mahdolliset uudet työntekijät pois alalta”, Henna toteaa.

”Olen esimerkiksi itse ollut joskus sitä mieltä, etten ikinä voisi tehdä vanhustyötä, koska olin saanut siitä työnä niin negatiivisen kuvan. Olin kuullut liikaa aggressiivisista asukkaista ja jatkuvasta kiireestä. En siitä, että työpäivän aikana voi saada kiitosta niin työkavereilta kuin asukkailtakin tai siitä että työn lomassa oppii paljon uutta elämästä”, Henna kertoo.

”Onneksi lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi ja uskalsin hypätä tuntemattomaan. Vanhustyö on tosi antoisaa!”, Henna iloitsee.

”Alaa on varmasti tärkeä kehittää tulevaisuutta ajatellen, kun väestö ikääntyy. On tärkeää, että vanhukset saavat hyvää hoitoa, mutta sen lisäksi on tärkeää, että meillä on hyvinvoivia ja ammattitaitoisia hoitajia heitä hoitamassa, nyt ja tulevaisuudessa.”

Tutustu Hoivakoti Teppolaan täältä!

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi