Paimion uuden hoivakodin harjannostajaiset 29.8.2018

Paimion uusi hoivakoti on pian valmis - harjannostajaisissa kunnan edustajat runsaslukuisina paikalla

30.8.2018

Alle puolitoista vuotta Paimion kanssa solmitusta sopimuksesta, kohoaa uusi ja uljas Esperi Hoivakoti Viljaska maalaismaisemassa. Keskiviikkona, 29.8.2018 juhlittiin kunnan edustajien kanssa harjannostajaisia, joiden aikana tutustuttiin modernin hoivakodin ikääntyneitä ja muistisairaita tukeviin ominaisuuksiin sekä henkilöstön toimintaa tukeviin logistisiin ratkaisuihin. Kiitosta kuului laajalti.

Reilu vuosi sitten Esperi sai tehtäväkseen rakennuttaa uuden hoivakodin Paimion vanhentuneen vanhainkodin tilalle. Tiensä päähän tullutta vanhainkotia oli uudistettu 30-luvulta lähtien, mutta rakenteet olivat auttamattoman vanhanaikaiset ja epäkäytännölliset. Pitkät etäisyydet, kapeat kulkuväylät eikä hyvästä ergonomiasta tietoakaan.

Uusi hoivakoti on muuttovalmis alle puolitoista vuotta Paimion kaupungin sopimuksen solmimisen jälkeen ja lopputulosta on odotettu hartaasti. Tupatarkastus järjestyi harjannostajaisten yhteydessä, kun kunnan päätöksentekijöitä oli kutsuttu tutustumaan tiloihin. Vieraita kiinnostivat erityisesti modernit ratkaisut, kuten automatisoitu valaistus, esteettömyyden toteutuminen, ikääntyneiden ja muistisairaiden hahmottamiseen suunnitellut materiaalit ja apuvälineet sekä suojaisa piha ja -terassialue. Kesän helteitä muistaessa huomioitiin myös tulevan hoivakodin useat viilentävät ilmastointilaitteet, jotka pitävät kodin ja sen asukkaat viileänä tulevien helteiden aikana.

Uusi Esperi Hoivakoti Viljaska on myös tavanomaista hoivakotia suurempi. Kahdessa eri kerroksessa on yhteensä 64 huonetta ja 74 asukaspaikkaa, sillä 10 huonetta soveltuu esimerkiksi pariskunnille. Tilaa on rutkasti entiseen verrattuna, joten paimiolaisille riittää hoivapaikkoja omassa kunnassa myös tulevaisuudessa. 

Esperi Hoivakoti Viljaska aukeaa syys-lokakuun vaihteessa ja avoimet ovet järjestetään loka-marraskuussa. Yksi huone on avautumisen jälkeen jo valmiina vastaanottamaan lyhytaikaisessa hoivan ja asumisen tarpeessa olevia ikääntyneitä

Esperi Hoivakoti Viljaska mallihuone
Esperi Hoivakoti Viljaska mallihuone

Avoimien ovien aikana palveluista kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan nykyaikaiseen hoiva-asumiseen.

Historiaa

Paimion kaupunki myi kesällä 2017 osan ikäihmisten palveluista Esperille. Kaupassa Hoivakoti Jokilaakson, Paimion vanhainkodin ja Askalan palvelutalon palveluliiketoiminta siirtyivät Esperille elokuusta 2017 alkaen. Lisäksi Jokilaakson hoivakotikiinteistö kuului kauppaan.

Paimion kaupunki luovutti Esperille tontin, jolle Esperi on rakentanut uuden ja modernin 74-paikkaisen hoivakodin, joka korvaa vanhan Jokilaakson asumisyksikön.  Kaupassa hoivakotien henkilökunta siirtyi Esperille vanhoina työntekijöinä. Nykyään Paimio ostaa Esperiltä Jokilaaksosta vanhusten hoivapalveluita.

Kysy lisää palveluistamme

Hanna ja muut hoiva-asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.

Miia Heikkinen, myyntipäällikkö
Tekstikentät
Tekstikentät 2

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni keräämisen ja käsittelyn myynti- ja markkinointitarkoituksessa Esperi-konsernin palveluihin. Hyväksyn, että henkilötietoani käsitellään Esperi-konsernin tietosuojakäytännön mukaisesti.

​Töihin meille - lue lisää työskentelystä Esperillä

Huomaathan, että ilman yhteystietojasi emme pysty vastaamaan sinulle.

Meillä tapahtuu