Uusiin tiloihin muuttavalle Vihdin Valkamalle ideoitiin yhdessä nimeä – Esperi Hoivakoti Pajulehto vei nimikilpailun voiton

27.2.2023 | Uutinen

Esperi Hoivakoti Vihdin Valkama Vihdissä pääsee muuttamaan uusiin tiloihin syksyllä. Tiukka kilpailu uudesta nimestä käytiin vuoden alussa, ja lopulta äänestyksen voitti Esperi Hoivakoti Pajulehto yhdellä äänellä.   

Uuden kodin rakennustyöt ovat jo pitkällä ja uuteen kotiin päästään muuttamaan loppuvuodesta. Päätös uuden kodin rakentamisesta tehtiin, sillä aika oli ajanut Vihdin Valkaman vanhojen tilojen ohitse, eivätkä tilat enää täyttäneet nykyajan vaatimuksia. Uusi Esperi Hoivakoti Pajulehto sijaitsee lähellä Nummelan keskustaa, noin 13 kilometrin päässä vanhasta Vihdin Valkamasta.

Uuden kodin valmistumisesta on jo kerrottu asukkaille ja heidän läheisilleen, ja uutinen on otettu positiivisesti vastaan. "Toiveenamme on, että kaikki Vihdin Valkaman nykyiset asukkaat muuttaisivat Pajulehtoon", sanoo yksikönpäällikkö Henna Englund.

Uuden kodin nimestä järjestettiin nimikilpailu alkuvuodesta. Sekä asukkaat ja heidän läheisensä sekä henkilöstö jättivät ehdotuksia, mutta voittoisan nimen keksi hoitaja Krista Koskinen, ja se valittiin kodille tiukan äänestyksen jälkeen.

”Uusi nimi tuntuu sopivalta, koska uusi koti sijoittuu Vihdin Nummelassa Pajuniityn asuinalueelle. Nimi kytkeytyy alueeseen hienosti", sanoo yksikönpäällikkö Henna Englund.

Pajulehdossa on 30 asukaspaikkaa ympärivuorokautiseen palveluasumiseen. Kodissa on avarat yhteistilat ja jokaisella asukkaalla oma huone kaikkine mukavuuksineen. Kotien sisutuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota siihen, että sisustus on kodinomainen ja viihtyisä. Rakentamisessa on otettu huomioon ympäristönäkökohdat, ja käytössä on esimerkiksi maalämpö.

Esperi Hoivakoti Pajulehto avautuu loka-marraskuussa 2023

Pajulehto valmistuu suunnitelman mukaan syyskuussa 2023 ja muuttamaan päästään loka-marraskuussa. Uuteen kotiin suunnitellaan jo avajaisia ja niihin ovat lämpimästi tervetulleita paitsi asukkaiden läheiset, myös kuntavieraat ja tiedotusvälineiden edustajat.

Kiitokset kaikille nimikilpailuun osallistuneille!

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi