Esperin kodeissa tarjottavan ruuan kotimaisuusaste on noin 80%

Vahvasti kotimaista ja ravitsemuksellista ruokaa

31.10.2018

Ravintorikas, maukas ja kotimainen - nämä asiat ovat kärjessä Esperi kotien asukkaiden ruokien suunnittelussa ja tuotannossa. Esperin kodeissa on käytössä lähtökohtaisesti kuuden viikon kiertävä ruokalista, jonka suunnittelun pohjana on aina suomalaiset ravitsemussuositukset sekä asiakaskunnan tarpeiden ja makutottumusten huomioiminen. Ruokalistoilla huomioidaan myös vuosittaiset juhlapyhät sekä sesongit. Kodeissa tarjottavan ruuan kotimaisuusaste on noin 80%.

Ruokapalvelujen suunnittelussa hyödynnämme elintarvikealan asiantuntijoita, jotka vastaavat Esperin eri asiakasryhmien ravitsemuksellisten tarpeiden toteutuksesta. Ravitsemusasiantuntijat varmistavat elintarvikkeiden ravitsemuksellisten kriteerien täyttymisen ja osallistuvat ruokalistojen suunnitteluun.

Esperin kodeissa tarjottavan ruuan kotimaisuusaste on noin 80%

  • Lihan kotimaisuusaste on noin 92%. ( broileri ja possu yksinomaan suomalaista.)
  • Maitotuotteiden kotimaisuusaste on noin 95%
  • Kasvisten kotimaisuusaste on noin 70%
  • Viljatuotteissa ja raakapakasteissa kotimaisuusaste on noin 82%
  • Kalan osalta kotimaisuusaste on noin 60 %

Asukkaillemme tarjottavan ruuan perusta ovat suomalaiset ravintosuositukset. Näiden täyttämiseksi joudumme muun muassa sesonkiluonteisissa tuotteissa, kuten kasviksissa ja vihanneksessa käyttämään ulkomaisia raaka-aineita ja tämä näkyy valitettavasti myös kotimaisuusasteessa. Kotimaista kalaakin voitaisiin käyttää mieluusti enemmän, mutta sen saatavuus on ollut ajoittain vaikeaa.

Pidämme tärkeänä, että konkreettisesti edistämme suomalaisen ruoan käyttöä. Kotimaiselle ruoalle annetaan arvo ja sitä pidetään ensisijaisena hankinnoissa, mutta kuitenkin niin, että edellyttämämme  suomalaiset ruokasuositukset toteutuvat.

 

 

Kysy lisää palveluistamme

Kristiina ja muut hoiva-asiantuntijamme ovat valmiina vastaamaan kysymyksiisi.

Kristiina

Lähettämällä lomakkeen hyväksyn henkilötietojeni keräämisen ja käsittelyn myynti- ja markkinointitarkoituksessa Esperi-konsernin palveluihin. Hyväksyn, että henkilötietoani käsitellään Esperi-konsernin tietosuojakäytännön mukaisesti.

​Töihin meille - lue lisää työskentelystä Esperillä

Huomaathan, että ilman yhteystietojasi emme pysty vastaamaan sinulle.

Meillä tapahtuu