Mielenterveyskuntoutujien arjen aktiviteetteja

Valtakunnallinen mielenterveysviikko 20.-27.11.2017

20.11.2017 | Uutinen

Mielenterveyden keskusliiton valtakunnallinen mielenterveysviikko alkoi tänään. Viikon aikana nostetaan esiin ajankohtaisia mielenterveysteemoja. Tänä vuonna mielenterveysviikolla haastetaan erilaisuuden kohtaamiseen sekä valtakunnallisin että paikallisin aihein.

Valtakunnallisen mielenterveysviikon aiheita ovat: 

20.11. Sytytä kynttilä!
Kynttilätapahtumia itsemurhan tehneiden muistoksi.

21.11. Psykiatrinen hoitotahto uuteen kuosiin Lapista alkaen
Lapin sairaanhoitopiiri on uudistanut psykiatrista hoitotahtoa yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Mikä on muuttunut? Mielenterveyden keskusliitto tiedottaa asiasta lisää.

22.11. Mielenterveysmessut klo 9.30, aiheina mm.

  • Hyvän mielen lähettiläs 2017. Kuka on seuraava hyvän mielen lähettiläs, joka nostaa esiin mielenterveysongelmista selviytymisen?
  • Digipelit hyötykäyttöön mielenterveyskuntoutuksessa. Mitä tutkimus kertoo hyödyistä? Miten pelejä jo sovelletaan käytäntöön? Missä kulkevat hyödyn ja haittojen rajat?

21.-27.11. Mielenterveysviikon paikalliset tapahtumat
Mielenterveyden keskusliitto, sen jäsenyhdistykset ja yhteistyökumppanit järjestävät eri puolilla Suomea tapahtumia ja tempauksia, esimerkiksi seminaareja, mielenterveyskävelyjä, iltamia, konsertteja ja lausuntailtoja.

Lisätietoja viikon tapahtumista mielenterveyden keskusliiton sivuilta.

Esperin kodeissa tai tukipalvelujen piirissä on tällä hetkellä yli 2000 mielenterveyskuntoutujaa, eri vaiheessa omaa kuntoutumistaan. Jokaisella on oma päämääränsä, jota kohti edetään ja kuntoutumisen yksilöllisen suunnitelma, jonka avulla tavoitteisiin on tarkoitus päästä. Kuntoutumisessa avainasemassa ovat erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja vertaistuki. Asukkaat osallistuvat voimavarojensa mukaan työ- tai päivätoimintaan tai opiskelevat - arjen toiminta tuo elämään rytmiä ja merkityksellisyyttä.

Kodeissa eletään aktiivista arkea ja kunkin kodin elämää voi seurata kodin omien sivujen kautta. Lisätietoja kodeistamme saa aina kunkin kodin yksikönpäälliköltä.