Valtaosa Esperin hoivakotien ikäihmistä on jo rokotettu.

Valtaosa Esperin hoivakotien ikäihmistä on jo rokotettu

8.3.2021 | Uutinen

Rokotukset ovat edenneet hyvin Esperin hoivakodeissa, vaikka rokotesaatavuus onkin hieman hidastanut rokotusten etenemistä. Tällä hetkellä jo noin 80% ikäyksiköissä asuvista on saanut koronarokotteen.

”Suurin osa ikäyksiköistämme on nyt rokotettu ainakin 1. rokotteella. Myös yli puolet näiden hoivakotien henkilöstöstämme on saanut rokotteen”, kertoo laatujohtaja Eeva Ketola. Vaikka rokote on henkilöstölle vapaaehtoinen, se on toki suositeltava. Hyvä rokotepeittävyys on valtakunnallinen tavoite.

”Toivomme myös, että mielenterveys- ja kehitysvammakotiemme asukkaat ja henkilöstö saisivat rokotteet nopeasti, kunhan kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän KRAR:n ohjeistama rokotevuoro tulee.”

Koronarokottamisesta vastaa käytännössä kunnat, joten rokotusten eteneminen on kuntakohtaista.

Esperi seuraa koronatilannetta tiiviisti ja päivittää aktiivisesti sisäistä ohjeistustaan huomioiden viranomaisten ajankohtaiset määräykset.

”Haluan kiittää esperiläisiä vastuullisesta lähestymistavasta ja hyvistä ennaltaehkäisytuloksista tässä haastavassa tilanteessa. Tiukalla maskikäytöllä, hygieniakulttuurilla, turvaväleillä ja kuivaharjoitelluilla työskentelytavoilla ja kattavilla korona-ohjeillamme on ollut selkeä merkityksensä. Vain näiden avulla pystymme jatkossakin torppaamaan viruksen hallitsemattoman leviämisen”, toteaa Eeva Ketola.

Tartuntatilanne on tällä hetkellä Suomessa vakava. Tästä huolimatta tilanne Esperin hoivakodeissa on säilynyt rauhallisena.

”Toivon asukkaillemme, omaisille ja henkilökunnallemme jaksamista jo pitkään kestäneessä haastavassa tilanteessa. Kun jaksamme vielä noudattaa rajoituksia ja annettuja ohjeita sekä hyvää hygieniaa, tuleva kesä näyttää valoisammalta.”

THL:n mukaan tällä hetkellä Suomen väestöstä noin 8% prosenttia on saanut koronarokotteen. Yli 80-vuotiaista valtakunnallisesti noin 50% on rokotettu.

Lue lisää THL:n sivuilta rokotetilanteen valtakunnallisesta kehittymisestä