Saavutettavuusseloste

Tämä on Esperi Care Oy:n saavutettavuusseloste.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.esperi.fi/ ja se on laadittu 29.1.2021. Seloste on viimeksi päivitetty 31.3.2022. Palvelua ei koske laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mutta haluamme kiinnittää asiaan huomiota sivuston kehityksessä. Olemme toteuttaneet sivustolla saavutettavuusauditoinnin, jossa ilmenneitä puutteita olemme jo korjanneet ja jatkamme sivuston kehitystä saavutettavammaksi. Päivitämme tätä selostetta sitä mukaa, kun saamme puutteita korjattua.

Digipalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain (WCAG-kriteeristö 2.1, tasot A ja AA). Alla lista puutteista, jotka ovat tiedossa. Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme, joka löytyy tämän sivun alalaidasta tai Lähetä meille viesti -painikkeella.

Kerromme palveluistamme mielellämme myös puhelimitse! Tietyn yksikön yhteystietoja voi kysyä vaihteestamme numerosta 010 4088 000 ja eri liiketoiminta-alueiden yhteyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivultamme. Myös asiakaspalvelumme auttaa mielellään: asiakaspalvelun tavoittaa nettisivuiltamme löytyvän lomakkeen avulla.

Sisällöt, jotka eivät ole saavutettavia

Tärkeää tiedotetta kuvaavalla ikonilla ei ole tekstivastinetta (WCAG 1.1.1)

Kaikilla linkitetyillä kuvilla tai kuvapainikkeilla ei ole tekstivastinetta (mm. headerin suurennuslasisymboli, footerin sertifikaattilogo) (WCAG 1.1.1)

Sisällöllisesti epäolennaisille kuville ei ole annettu tyhjää vaihtoehtoista tekstiä tai toteutettu ne taustakuvina (mm. pääkuvat ja nostokuvat) (WCAG 1.1.1)

Muulle ei-tekstimuotoiselle sisällölle ei ole annettu tekstivastinetta (mm. Lue kokemus -painike, haitarielementin nuolet) (WCAG 1.1.1)

Videoilla on tekstitys, mutta se on poltettu kiinni videoon. (WCAG 1.2.1 ja 1.2.2)

Kaikilla videoilla ei ole tekstivastinetta tai ääniselitettä (WCAG 1.2.3 ja 1.2.5)

Otsikkotasojen loogisuudessa puutteita. Verkkosivujen rakenteessa ja sisältöelementtien keskinäisten suhteiden ilmaisussa puutteita (WCAG 1.3.1)

Elementtien järjestys visuaalisesti ja koodissa ei aina vastaa toisiaan, minkä vuoksi näppäimistön kohdistus ei aina etene loogisesti. (WCAG 1.3.2 ja 2.4.3)

Informaatiota välitetään vain väriin perustuen (mm. linkit, käyttäjän sijainti valikossa) (WCAG 1.4.1)

Tekstin ja taustan värien välinen kontrasti ei ole aina riittävä (mm. kaikki sisältökenttien linkit, useat punaiset tekstielementit) (WCAG 1.4.3)

Pelkän tekstin suurentaminen 200 % ei aina onnistu ongelmitta (mm. kolmannen osapuolen palveluiden kohdalla) (WCAG 1.4.4)

Tekstiä on esitetty kuvina (mm. tärkeän tiedotteen infoikoni, hakupainike, somejakopainikkeet) (WCAG 1.4.5)

Sivun zoomaaminen 400 % aiheuttaa ongelmia (mm. evästeilmoitus täyttää koko ruudun) (WCAG 1.4.10)

Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrastissa puutteita (mm. lomakekenttien reunaväri, sivustohaun harmaa hakuikoni) (WCAG 1.4.11)

Tekstin välityksen muuttaminen ei onnistu tai aiheuttaa ongelmia erityisesti kolmannen osapuolen palveluissa (mm. YouTube, Googlen kartat) (WCAG 1.4.12)

Lisäsisällön ilmestymiseen liittyvät ongelmat: lisäsisältö katoaa liian nopeasti (WCAG 1.4.13)

Käyttäminen näppäimistöllä: kaikkia sivuston toimintoja ei pysty käyttämään näppäimistöllä (mm. sivun alareunan Lähetä meille viesti -painike) (WCAG 2.1.1)

Pääkuvan karusellin kuvien vaihtumisen pysäyttämismahdollisuutta ei ole. (WCAG 2.2.2)

Alasivujen valikoiden ohittaminen ei onnistu, Hyppää pääsisältöön -linkki ei aina vie oikeaan kohtaan sivua (WCAG 2.4.1)

Jotkin linkkitekstit eivät ole tarpeeksi informatiivisia: puuttuu mm. tieto siitä, että linkki vie sivuston ulkopuolelle tai lataa pdf-tiedoston. (WCAG 2.4.4)

Käyttäjä ei aina näe, missä näppäimistön kohdistus on, ongelmia etenkin Firefox-selaimella ja kun sivustoa on zoomattu, jolloin sivun näkyvä osa ei seuraa mukana (WCAG 2.4.7)

Päävalikko avautuu heti, kun kohdistus osuu siihen. (WCAG 2.5.2)

Kieliversiolinkin sekä ruotsinkielisen sisällön ympäriltä puuttuu kielitieto. (WCAG 3.1.2)

Tietosuojasta kiinnostunut ei voi lukea ensin tietosuojaselostetta ja tehdä vasta sen jälkeen evästevalintoja (WCAG 3.2.2)

Virheen ilmoittamisessa ruudunlukijalle puutteita yhteydenottolomakkeella (WCAG 3.3.1 ja 4.1.3)

Yhteydenottolomakkeelta puuttuu muutama oikeasta syötetavasta kertova ohje. Pakolliset kentät on merkitty tähdillä, mutta tähden merkitystä ei ole sanallisesti avattu. (WCAG 3.3.2)

HTML-koodi on pääasiassa standardien mukaista ja laadukasta, joitakin puutteita esiintyy (mm. sama ID useammalla elementillä, vanhentuneita tai puuttuvia attribuutteja) (WCAG 4.1.1)

Nimeämättömiä tai puutteellisesti nimettyjä toiminnallisuuksia (WCAG 4.1.2)