Esperi ikäihmiset.

Mitä ikäihmisten palveluja Esperi Hoivakodeissa tarjotaan?

Esperi Hoivakodeissa on tarjolla monenlaisia palveluita ikäihmisille ympärivuorokautisesta hoivasta päivätoimintaan. Asumisen lisäksi palveluun sisältyy hoitoa ja hoivaa, asukkaan tarpeen mukaan. Otamme palveluissamme aina huomioon asukkaan toiveet ja tarpeet. Esperin Hoivakoteihin voit tutustua täällä.

Ympärivuorokautinen (tehostettu) palveluasuminen

Ympärivuorokautinen ns. tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistihäiriöisille ikäihmisille, jotka tarvitsevat hoivaa ja apua kaikkina vuorokauden aikoina. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ovat hoivakodissa läsnä ympäri vuorokauden ja huolehtivat yksilöllisestä, kuntouttavasta hoivasta. Hoivakotien asukkaat asuvat omissa huoneissaan tai huoneistoissaan ja viihtyisät yhteistilat ovat kaikkien käytössä. Lue tehostetusta palveluasumisesta täältä.

Yhteisöllinen asuminen (kevythoiva eli tavallinen palveluasuminen)

Kevyesti tuettu palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen melko itsenäisesti. Hoivakodin tai palvelutalon asukkaat asuvat omissa huoneissaan tai huoneistoissaan. Yhteistiloissa voi halutessaan oleskella ja harrastaa muiden kanssa. Hoivahenkilöstö on läsnä aamusta iltaan auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistys- ja harrastustoimintaa.

Tilapäinen asuminen

Lyhytaikainen ja tilapäinen asumispalvelu auttaa esimerkiksi silloin, kun ikäihmisen omassa kodissa tehdään putkiremonttia tai omaishoitaja on lomalla. Tarjoamme lyhytaikaista asumista sekä palvelutaloissa että hoivakodeissa. Asumisen kesto voi vaihdella muutamasta päivästä useisiin kuukausiin. Tilapäistä asumista varten meillä on valmiiksi kalustettuja huoneita ja asukkaat voivat osallistua kodin virike- ja harrastustoimintaan muiden asukkaiden kanssa. Omaishoitajien vapaapäivien ajaksi moni kunta tarjoaa palveluseteleitä, joilla voi kattaa osan tilapäisen asumisen maksusta.

Asumisen lisäpalvelut

Esperin hoivakotien palveluihin kuuluvat vuokra, ateriapalvelut, hoito ja hoiva sekä virikkeellinen ja kuntouttava toiminta. Lisäpalveluina on saatavissa esimerkiksi kotihoidon palveluita kuten asiointiapua, lääkäripalveluita, yksilöllistä fysioterapiaa sekä jalkahoitajan ja kampaajan palveluita.

Päivätoiminta

Esperin Päivätoimintakeskukset tarjoavat iloa arkeen! Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa yksinäisiin päiviin. Lisäksi päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja tukee näin omaishoitajan jaksamista. Päivätoimintaan osa kunnista tarjoaa palvelusetelin, joilla voi kattaa palvelun maksuja. Järjestämme asiakkaillemme tarpeen mukaan myös ryhmäkuljetuksen päivätoimintaan ja takaisin kotiin. Tutustu päivätoimintaamme.

Saga-palvelutalot

Esperin hoivakotien lisäksi kevyesti tuettua palveluasumista tarjoavat korkeatasoiset Saga-palvelutalot Helsingissä, VantaallaTurussa, Raumalla, LahdessaLappeenrannassa ja Seinäjoella. Esperi Care -konserniin kuuluva Saga Care tarjoaa palvelutalojensa senioriasunnoissa huippulaadukasta vuokra-asumista ja eritasoisia palvelupaketteja ikääntyneille.