Hoivakodin asukashuone.

Voiko hoivakodissa asua tilapäisesti, esim. putkiremontin ajan?

Kyllä voi. Useimmissa hoivakodeissamme on mahdollisuus lyhytaikaiseen asumiseen. 

Milloin lyhytaikainen asuminen on hyvä vaihtoehto?

Tilapäinen asuminen hoivakodissa on usein hyvä ja kätevä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan vapaan, kodin remontin tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi. Hoivakodissa asumista voi kokeilla myös muista syistä johtuen ennen pitkäaikaissopimusta. Asumisjakson aikana pääsee tutustumaan kodin tiloihin, henkilökuntaan, toimintaan, ohjelmaan ja muihin asukkaisiin.

Mikä on lyhytaikaisen asumisjakson kesto?

Räätälöimme yksilöllisiä palvelupaketteja tilapäiseen asumispalvelutarpeeseen. Asumisen kesto arvioidaan asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan ja se voi vaihdella muutamasta päivästä useisiin kuukausiin.

Millaiset tilat ovat? 

Lyhyellä, tilapäisellä asumisjaksolla oleville asiakkaille on tarjolla valmiiksi kalustettuja huoneita, mikä tekee muutosta vaivatonta. Hoivakodissamme asut omassa asunnossasi ja voit käyttää kodin yhteisiä tiloja kuten keittiötä, ruokasalia, olohuonetta, saunaa ja ulkoaluetta. Asukkaat voivat osallistua kodin virike- ja harrastustoimintaan muiden tapaan.

Esperi Hoivakodin kalustettu asukashuone
Valmiiksi sisustettu asukashuone lyhytaikaisen asumisen asiakkaille.
Muistiystävällinen wc
Hoivakodin esteetön ja tilava wc-/kylpyhuone.

Mistä saan lisätietoa kustannuksista ja vapaista paikoista?

Tilapäisasumisen hinnat vaihtelevat hoivakodeittain. Lyhytaikaista asumispalvelua tarvitsevalle voidaan myöntää kunnan toimesta myös palveluseteli tai maksusitoumus. Näissä tapauksissa tulee olla ensin yhteydessä kunnan sosiaalityöntekijään. 

Ota yhteys Esperin hoivapalvelujen asiantuntijoihin saadaksesi lisätietoa tilapäisten asumispalvelujemme hinnoista, soveltuvuudesta ja saatavuudesta. Ikäihmisten hoivakodit ja hoivakotien esihenkilöiden yhteystiedot löydät täältä.

Tervetuloa tutustumaan!