Esperi Ikäihmiset pianon äärellä

Voiko pariskunta asua yhdessä Esperi Kodissa?

Kyllä voi. Esperi Kodeissa asuu myös pariskuntia.

Voiko pariskunta asua samassa asunnossa? 

Hoivakodeissamme on eri kokoisia asuntoja. Pariskunnat asuvat halutessaan yhteisessä asunnossa, kuin kotona. Joskus myös erilliset asunnot voivat olla hyvä vaihtoehto. Esimerkiksi jos toinen osapuoli tarvitsee enemmän hoivaa ja apua myös yöaikaan, vähemmän hoivaa tarvitsevan kannalta voi olla hyvä ratkaisu asua eri huoneessa, jolloin hänen lepoaikaansa ei tule hoitajan yöavustamisesta johtuen katkoksia. Pariskunnan asuinhuoneet voivat olla vierekkäin tai vastakkain, jolloin toisen luo on helppo ja nopea päästä. Päiväsaikaan yhteistä aikaa voi viettää myös yhteisissä tiloissa. 

Myös lyhytaikaiselle asumisjaksolle on mahdollista tulla pariskuntana, esimerkiksi omaishoitajan leikkauksen jälkeisen toipumisen ajaksi. Puoliso voi asua hoivakodissamme vakituisesti ja toinen voi tulla asumaan lyhytaikaisesti. Lue lisää lyhytaikaisesta asumisesta täältä.

Tarvitseeko molemmilla olla palveluntarve, jotta pääsee asumaan Esperin Hoivakotiin? 

Kaikilla asukkaillamme on palvelupaketti, joka määräytyy toimintakyvyn ja hoivan tarpeen mukaan. Lue täältä lisää palvelutarpeen arviointia.

Jos puolisosi, omaisesi tai läheisesi asuu hoivakodissa, mutta itse asut muualla, voit tulla hoivakotiin vierailulle milloin tahansa. Esperi Kodeissa ei ole vierailuaikoja.