Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Hoivakoti Rebekka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ikääntyneille ja muistisairaille Savonlinnassa. Rebekka on valmistunut elokuussa 2015. Hoivakodissa on kaksi 15-paikkaista ryhmäkotia, joissa on yhteensä 30 asukashuonetta.

Lämminhenkinen arki

Hoivakodissa työskentelee ympärivuorokautisesti ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Toiminnan perustana on kuntouttava ja osallistava työote. Hyvän hoivan ohella kodissa näkyy aktiivinen tekeminen. Aktiviteetteja järjestetään päivittäin lounasjumpan ja erilaisten musiikkiin liittyvien virikkeiden parissa, sekä asukkaat osallistuvat oman jaksamisensa mukaan myös kodin askareisiin ja ulkoiluun.

Ulkoilua harrastetaan myös erilaisten pienten retkien muodossa. Kodin lähialueilta löytyy ryhmäpuutarha, jonka kukkia käydään mielellään yhdessä ihastelemassa, sekä kotieläinpiha, jossa pääsee nauttimaan eläinten läsnäolosta. Sijainniltaan koti on oivalla paikalla, sillä luonto on lähellä.

Sosiaalista elämää kodista löytyy läheisteniltojen ohella myös useista erilaisista tapahtumista. Seurakunnasta käydään pitämässä ehtoollishartauksia. Kodissa vierailee aktiivisesti lapsia lähialueiden päiväkodeista ja kouluista. Musiikkipainotteiset tapahtumat ovat asukkaiden mieleen, ja niitä kodissa riittää vuoden ympäri: puhallinorkesterista paikallisen opiston kuoroon, ja trubaduuriin saakka. 

Lue uutinen Rebekan korkeasta asukastyytyväisyydestä.

Turvallinen koti

Hoivakoti Rebekka sijaitsee rauhallisella asuinalueella, Pihlajaniemen kaupunginosassa. Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone ja esteetön wc-/kylpyhuone. Kodin yhteistiloista löytyvät viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alue. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus. Maalaistunnelmaa rakentaa myös kodin upea lehmä aiheinen seinämaalaus yhteistilassa, ja kodikkuuteen on panostettu myös sisustuksessa.

Kukilla elävöitetty piha-alue on helppokulkuinen ja katetulla terassilla on nautiskeltu lettukesteistä ja päiväkahveista hyvällä säällä. Pihan viihtyvyyteen on kodissa erityisesti kiinnitetty huomiota, istuttamalla hyötykasveja ja kukkia asukkaiden iloksi.

Asukkaaksi voi tulla hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai omakustanteisesti.