Päivätoiminta

Esperin Päivätoimintakeskukset tarjoavat päivätoimintaa kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa yksinäisiin päiviin. Lisäksi päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja tukee näin omaishoitajan jaksamista. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii asiakkaiden tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana. Päivätoiminnan ohjaajat auttavat niissä toiminnoissa, joissa asiakas kaipaa avustamista.

Päivätoimintakeskuksissa tavataan muita ihmisiä ja päiväohjelma rakennetaan ryhmän toiveiden ja toimintakykyjen mukaisesti. Ryhmät pyritään kokoamaan siten, että kaikille löytyy seuraa ja mieluisaa tekemistä. Monille asiakkaillemme ”kerhopäivä” onkin viikon kohokohta jolloin tavataan muita ryhmäläisiä. Päivän aikana mm. luetaan lehtiä ja keskustellaan ajankohtaisista asioista, harrastetaan kevyttä liikuntaa, ulkoillaan, pelataan pelejä, harjoitetaan kädentaitoja ja muistellaan menneitä. Lepohetki on mahdollinen sitä tarvitseville. Juhlimme myös asiakkaiden syntymäpäiviä ja vietämme kalenterijuhlia.

Päivätoiminnan pituus ja käynnit

Päivätoimintapäivän pituus voi vaihdella muutamasta tunnista koko päivään. Palvelua tarjotaan joustavasti noin klo 8-16.30 välisenä aikana. Aloitus- ja päättymisajat vaihtelevat jonkin verran asiakkaiden tarpeista, päivätoimintapisteen toiminnasta ja kuljetusaikatauluista riippuen. Päivätoimintayksiköissä on toimintaa arkisin, maanantaista perjantaihin.

Osa asiakkaistamme käy päivätoiminnassa kerran viikossa, toiset useammankin kerran. Käyntipäivä on yleensä viikoittain sama, esimerkiksi joka viikon keskiviikko, mutta päiviä voidaan vaihtaa ja lisätä tarpeen mukaan joustavasti.

Päivän aikana nautitaan kevyt aamupala, maukas lounas sekä päiväkahvit. Huomioimme asiakkaiden erikoisruokavaliot. Järjestämme asiakkaillemme tarpeen mukaan myös ryhmäkuljetuksen päivätoimintaan ja takaisin kotiin.

Tutustu päivätoimintayksiköihimme

Esperi Päivätoimintakeskus Myötätuuli 
Esperi Päivätoimintakeskus Hoivaonni

Päivätoimintaa järjestetään myös useissa hoivakodeissamme. Kysy sinua lähinnä olevasta hoivakodista päivätoiminnan mahdollisuudesta.