Aurinkosähköä Esperin koteihin

17.5.2023 | Uutinen

Esperin kodeissa on paljon kattopinta-alaa, jota nyt on alettu hyödyntää yhteistyössä kiinteistönomistajien kanssa. Vuoden 2023 aikana aurinkopaneelit asennetaan noin 10 kotiin eri puolilla Suomea. Yksi kohteista on viime viikolla Kontiolahdella avautunut Esperi Hoivakoti Lehmusrinne.

Aurinkosähkön hyödyntäminen on osa Esperin vastuullisuusstrategiaa ja ympäristövastuuohjelmaa, jonka Esperi käynnisti vuoden 2023 alussa. Ohjelman suunnittelussa oli mukana asiantuntijoita eri yksiköistä ja tukifunktioista.  Alkutilanteen, tavoitteiden ja toimien kartoittamista fasilitoi ulkoinen yritys- ja ympäristövastuun konsulttikumppani.

”Asetamme tavoitteita muun muassa hiilineutraalin sähkön  hankintaosuudelle ja sähkönkulutuksen vähentämiselle. Lisäksi päivitämme rakennusten ympäristö- ja energiatehokkuuden suunnitteluohjeita ja laajennamme esimerkiksi vedenkulutuksen, sähkön ja kierrätysasteen seurantaa”, ympäristövastuuohjelmasta vastaava kiinteistöjohtaja Tomi Rosqvist kertoo.

Etsimme aktiivisesti uusia ratkaisuja, joka hyödyttävät pitkällä tähtäyksellä sekä Esperiä että kiinteistönomistajaa.  Nyt tavoitteena Esperillä on vähentää ostosähköä lisäämällä niiden kotien määrää, jossa kodin sähkö tuotetaan kokonaan esimerkiksi aurinkopaneeleilla. 

”Aurinkosähköjärjestelmä on investointi, joka parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Se on erittäin ympäristöystävällinen ratkaisu”, sanoo Tomi Rosqvist.

”Päätös aurinkopaneeleihin siirtymisestä tehdään aina yhteistyössä kiinteistön omistajan kanssa, ja uusiin ratkaisuihin liittyvät kustannukset jaetaan yritysten kesken”. Esperillä oli vuonna 2022 hallinnassaan 215 kiinteistöä. Esperin kodeissa asuu noin 6500 asukasta ja työskentelee lähes 6800 henkilöä.

Itä-Suomessa Kontiolahdella sijaitseva Esperi Hoivakoti Lehmusrinne tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ikäihmisille ja muistisairaille. Asukaspaikkoja kodissa on 60.

Esperi Hoivakoti Lehmusrinne avattiin 10. toukokuuta, jolloin Hoivakoti Kontiolinnan ja Vilinan asukkaat muuttivat Lehmusrinteen uusiin tiloihin.

”Niin asukkaat kuin henkilöstö ovat odottaneet innolla muuttoa uuteen kotiin”, yksikönjohtaja Eija Lackman kertoo.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi