Esperi ikäihmiset.

Tarjoaako Esperi vanhusten päivätoimintaa?

Esperin Päivätoimintakeskukset tarjoavat päivätoimintaa kotona asuville ikäihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa arjen hetkiin. Päivätoiminta on myös tuki ikäihmisen omaishoitoperheen jaksamiseen ja virkistäytymiseen.

Päivätoimintaa järjestämme Kouvolassa ja Helsingissä; Viikissä ja Rastilassa. Päivätoimintamme on aktiivista ja osallistuvaa toimintakykyä ylläpitävää toimintaa. Toiminnan suunnittelussa huomioimme jokaisen yksilölliset tarpeet, toimintakykymittarit sekä palautteet.

Päivätoimintaamme pääset osaksi sosiaalityön tekemän palvelutarpeen arvioinnin myötä. Helsinki ja Vantaa ovat meidän sopimuskumppaneita ja meille käyvät Helsingin kaupungin päivätoiminnan palveluseteli, maksusitoumus tai osallistua voi myös omakustanteisesti. Soita ja kysy lisää palveluistamme!

Viikon paras päivä

Päivätoimintaamme tullaan mielellään ja sieltä lähdetään hyvällä mielellä. Päivän aikana tavataan muita ihmisiä ja ohjelma rakennetaan jokaisen ryhmäläisten toiveiden, toimintakykyjen ja tarpeiden mukaisesti. Toiminnassa yhdistyvät fyysisen toimintakyvyn ylläpito, sosiaalinen yhdessäolo ja ikääntyneille suunnatut älylliset haasteet.

Seurustelu, ulkoilu, kevyt kuntoilu, kädentaidot ja musiikki antavat lisää virtaa jokaiselle. Monipuolinen päiväohjelma takaa virkistystä ja kuntoutusta mukavassa porukassa ja turvallisessa ympäristössä. Ruoka- ja kahvihetket viriketoiminnan lomassa ovat kaikille tärkeitä - eikä lepoakaan unohdeta.

Päivätoiminnan pituus ja käynnit

Asiakkaan ja hänen lähiomaisten kanssa sovitaan milloin hän osallistuu päivätoimintaan, mieluiten tutustumiskäynnin yhteydessä. Näin varmistetaan jokaiselle sopiva ryhmä ja ajankohdat. Osa asiakkaistamme käy päivätoiminnassa kerran viikossa, toiset useammankin kerran. Käyntipäivä on yleensä viikoittain sama, esimerkiksi joka viikon keskiviikko, mutta päiviä voidaan vaihtaa ja lisätä tarpeen mukaan joustavasti.

Päivätoiminnan kesto on noin 6,5-7 tuntia, kuljetus mukaan lukien. Palvelua tarjotaan joustavasti noin klo 8-16.30 välisenä aikana. Aloitus- ja päättymisajat vaihtelevat jonkin verran asiakkaiden tarpeista, päivätoimintapisteen toiminnasta ja kuljetusaikatauluista riippuen. Päivätoimintayksiköissä on toimintaa arkisin, maanantaista perjantaihin.

Kuljetus ja ruokailu ovat osa palveluamme

Järjestämme kuljetuksen aamulla kotoa päiväpaikkaan ja iltapäivällä takaisin. Ammattitaitoinen henkilökuntamme huolehtii asiakkaidemme tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana sekä toiminnoissa, joissa asiakas tarvitsee tukea ja apua.

Päivän aikana nautitaan kevyt aamupala, maukas lounas sekä päiväkahvit. Huomioimme asiakkaiden erikoisruokavaliot. 

Tutustu päivätoimintayksiköihimme

Esperi Päivätoimintakeskus Hoivaonni, Helsinki
Esperi Päivätoiminta Haanoja, Kouvola

Päivätoimintaa järjestetään myös joissakin hoivakodeissamme. Kysy sinua lähinnä olevasta hoivakodista päivätoiminnan mahdollisuudesta.